Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Yllätysuutinen Sotkamosta – Joni Rytkönen haluaa palata lukkariksi

Joni Rytkönen on ollut loistohankinta Sotkamolta. @Jami Ivanoff / All Over Press

Sotkamon Jymyssä loistokauden pelannut Joni Rytkönen haluaa palata takaisin lukkariksi. Rytkönen kuvailee Elmo-lehden haastattelussa lukkarin pelipaikkaa “kuningaspaikaksi”.

“Olen viihtynyt todella hyvin takalukijan paikalla, koska siinäkin joutuu tekemään isoja itsenäisiä ratkaisuja, mutta onhan se lukkarin paikka kuningaspaikka. Lukkari hallitsee pesäpallossa kaikkea, ja koko ulkopeli lähtee hänestä. Siksi olen aina halunnut pelata lukkarina ja haluan edelleenkin. Olen kauden aikana muutaman kerran sanonut jo pojille, että pitäisiköhän tässä pari peliä nostaa. Mieli tekisi”, Rytkönen sanoo.

Sokamoon täksi kaudeksi siirtynyt Rytkönen on pelannut uudessa seurassaan numerolla kaksi. Yleensä lukkarit eivät pelaa kärjessä fyysisen haastavuuden vuoksi.

”Tiedän toki, että kärjessä ja lukkarina pelaaminen samanaikaisesti on fyysisesti erittäin rankkaa, mutta olen aina ollut kova harjoittelemaan ja asennoidun asiaan siten, että sitä vartenhan sitä harjoitellaan, että jaksetaan.”

Rytköstä ei hirvitä myöskään se, että häneen iski Kouvolassa pelatessaan lukkareiden pahin painajainen, lautaskammo.

”Minun kammoni ei ollut niin paha, että syöttö olisi lähtenyt minne sattuu. Ne olivat sellaisia pieniä vääriä, mutta kyllähän minä olin silloin syöttöni kanssa niin epävarma, etten uskaltanut tuulettaa onnistunutta suoritusta, koska en ollut varma, onnistunko seuraavassa syötössä.”

”Mutta jos ajatellaan, miten paha kammo Kososen Topilla oli aikoinaan ja millaista syöttöä hän nyt nostaa, niin kyllähän se kertoo, että kammosta voidaan selvitä.”

Rytkönen ei ole kampeassa Ville Väliahoa sivuun Sotkamon ykköslukkarin paikalta, mutta hän tietää mitä haluaa:

”En ole asettanut mitään rajaa, että tuona tai tuona kautena minun pitäisi pelata lukkarina, mutta kyllä minä vielä joku päivä pelaan lukkarina.” 

Lue Joni Rytkösen koko haastattelu ostamalla syyskuun Elmon diginumero tästä!

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Yllätysuutinen Sotkamosta – Joni Rytkönen haluaa palata lukkariksi"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×