Yllätyskäänne – FC Inter kaappasi uuden päävalmentajan HJK:sta

Yleinen

Yllätyskäänne – FC Inter kaappasi uuden päävalmentajan HJK:sta

Jussi Leppälahti
TEKSTI Jussi Leppälahti
@JussiLeppalahti
JULKAISTU 25.9.2018

FC Interin päävalmentajavalinnassa on tapahtunut yllättävä käänne. Interin uudeksi päävalmentajaksi nousee HJK:n nykyinen kakkosvalmentaja Jose Riveiro. Inter neuvotteli pitkään VPS:n kakkosvalmentajan Ricardo Duarten kanssa, mutta kun turkulaisille kävi selväksi, että myös Riveiro olisi saatavilla, neuvottelut keskittyivät sen jälkeen Riveiron palkkaamiseen.
Espanjalainen Riveiro aloitti valmennusuransa Celta Vigon akatemiavalmentajana, josta hän siirtyi FC Hongan valmennustiimiin. Sieltä tie vei PK-35:n kautta HJK:hon kesällä 2016. Riveiro aloitti virallisesti HJK:n kakkosvalmentaja Mika Lehkosuon valmennustiimissa kaudella 2017. Myös Lehkosuon jatko HJK:n päävalmentajana on vielä auki.
FC Interin nykyisen päävalmentajan John Allenin sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Allen korvasi Interin päävalmentajana Fabrizio Piccaretan, joka palasi kesäkuussa yllättäen takaisin kotimaahansa Italiaan.

Leppälahden analyysi: ”Optimaalinen valinta”

Jose Riveiro on Interille lähes optimaalinen valmentajarekrytointi.
Miksi? Siksi, että Inter kaipaa nyt nimenomaan jalkapallovalmentajaa. Siis sellaista henkilöä, joka ymmärtää, mistä paloista valmennusjärjestelmä koostuu ja miten peli ja sen opettaminen laitetaan homman keskiöön. Riveirolla on hyvin selvä ja looginen peliajatus ja hän osaa opettaa sen pelaajille. Riveiro on hyvä johtaja ja lämmin persoona. Näistä paloista koostuu valmentajuus, jollaista Inter nyt kaipaa.
Interillä on jo nyt aika hyvä pelaajamateriaali Riveiron käytettäväksi. Inter tulee pelaamaan ensi kaudella taidokasta jalkapalloa pallonhallinnan kautta. Täytyy muistaa että Riveiro on jokaisessa apuvalmentajapestissään – niin FC Hongassa kuin PK-35:ssä ja HJK:ssakin – tehnyt aivan mahtavaa työtä. Jokaisessa pestissään hänellä on ollut iso rooli pelillisten asioiden kanssa.
Ei ole varmaa, voittaako Inter Riveiron kanssa enemmän kuin tällä kaudella, mutta se on varmaa, että prosessissa tulee olemaan selvä ajatus. Hän pääsee myös näyttämään, että pelin valmentaminen ja hyvä johtajuus sekä karisma eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Riveiro on käytännön mies, jolla on erittäin laaja ja laadukas teoriapohja kaikessa, mitä hän tekee.
Kaiken kaikkiaan Inter on tekemässä peliliikettä, joka nostaa seuran toiminnan tasoa kohti seuran omaa maksimaalista potentiaalia.