Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Vimpeli ajoi itsensä ahtaaseen rakoon – kaatui kehuttuun tekijään

@ Juha Tamminen / All Over Press

Vimpelin unelma loppuotteluun pääsystä koki vakavan takaiskun, kun Joensuu haki tiistaina välieräsarjan avausottelussa arvokkaan 2-1 (2-4, 9-4, 1-1, 3-1) -vierasvoiton Saarikentältä.

Tiistain ottelu ratkesi paljon hehkutettuun asiaan – Vimpelin ulkopeliin. Vimpeli antoi runkosarjassa vähiten juoksuja ja monet laskivat, että se antaisi sille edun Joensuuta vastaan yhdistettynä Vimpelin kivikovaan sisäpeliin.

Vimpeli oli kuitenkin ulkona suoraan sanottuna heikko. Se antoi Joensuun viidestä ensimmäisestä juoksusta ainakin neljä enemmän tai vähemmän halvalla tavalla. Kaiken lisäksi lukkari Janne Heimosen kehutusta tempopesäpallosta ei ollut tiistaina merkkiäkään. Kaiken lisäksi Heimonen ei saanut toisen jakson alussa kiinni tappoheittoa, minkä seurauksena hetkeä aiemmin jo 0-2-tappiolla ollut Joensuu nousi 3-2-johtoon ja meni sen jälkeen menojaan.

Toki myös Joensuun lyöntipelille on annettava tunnustusta. Varsinkin toisen jakson lopussa Joensuu rallatteli mennen tullen. Kotiutuskisa ratkesi puolestaan kolmeen upeaan kotiutukseen.

Vimpelin sisäpeli oli kohtalaisella tasolla, mutta tiistain ottelu osoitti, ettei Vimpelilläkään ole enää samalla tavalla jalkoja kuin aiempina vuosina. Olli Heikkala pelasi kakkoskärjessä ja pelaa selvästi keskenkuntoisena. Hänen jalkojaan tarvittaisiin ykköskärjessä, sillä Sami Haapakoski ei kulje enää pesien väliä samalla tavalla kuin nuorempana.

Vimpeli ajoi itsensä nyt ahtaaseen rakoon. Joensuu oli ensimmäisellä jaksolla sisällä vaisu, mutta kun se sai otteesta kiinni, se paransi otteitaan Juha Puhtimäen ja Tuomas Jussilan johdolla koko ajan. Vimpelin on pakko parantaa ulkopeliään seuraavassa ottelussa tai tässä vauhdissa oleva Joensuu tekee siitä selvää jälkeä Mehtimäellä. Vimpelin kannalta ongelmana ei ole niinkään Mehtimäen kenttä, vaan Joensuun pelin putoaminen jengoilleen ja sen myötä kasvanut koko joukkueen itseluottamus.

Vimpelin olisi pakko pystyä horjuttamaan Joensuusta – ja paras ase siihen on edelleen läpilyönnit. Tiistaina ne eivät vielä riittäneet, mutta Vimpelin olisi pyrittävä hakemaan niitä aggressiivisemmin. Nyt joukkueessa ei ole samanlaista vaarallisuutta vaihtotilanteissa kuin vielä 2-3 vuotta sitten.

Vimpeliä ei ole vielä kaadettu, sillä jokkueen potentiaali ei ole kadonnut mihinkään. Nyt se vain on kaivettava esille. Tässä kohtaa katseet kohdistuvat avainpelaajien lisäksi pelinjohtaja Markku Hylkilään. Vimpelin tasoista ryhmää ei voi ajaa käsijarru päällä, vaan täydellä kaasulla – silläkin uhalla, että omissa kolisee.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Vimpeli ajoi itsensä ahtaaseen rakoon – kaatui kehuttuun tekijään"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×