Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Vaaniiko brittijättiä katastrofi jo Mestarien liigan alkulohkossa?

Tammy Abraham on ollut Chelsean suurin ilonaihe tällä kaudella. @ All Over Press
Jussi, Mestarien liiga alkaa tiistaina. Mikä sinusta on Mestarien liigan mielenkiintoisin joukkue taktisesti?
Suurimmista seuroista nostan esille Manchester Cityn, Chelsean ja Interin. Pep Guardiolalla ja Manchester Cityllä on kova paine voittaa tämä kilpailu. Manchester City ja Guardiola tullaan mittaamaan jatkopeleissä. Pystyykö Guardiola olemaan jatkopeleissä viekkaampi kuin vastustajat? Tässä on iso kysymys. Chelsean osalta on mielenkiintoista, miten heidän pystysuunnan rakentelunsa ja korkea prässääminen toimii Euroopassa. En yllättyisi, jos joku Ajax tekisi jo alkulohkossa heidän verkkoonsa rutkasti maaleja. Antonio Conten Inter pelaa kuin kone tällä hetkellä. Interin ja Barcelonan väliset alkulohkon pelit tulevat olemaan hienoja matseja.
Näiden takaa nostan Leverkusenin, tietysti. Lukas Hradecky on paljon vartijana. Alkulohkossa tulee heti vastaan Juventus ja Atletico Madrid. Leverkusen ei ole ilman mahdollisuuksia, mutta Hradeckyn pitää pelata korkealla tasolla maalissa.
Mitkä ovat ovat ne pelilliset kulmakivet, joita Mestarien liigan voittavalla joukkueella pitää olla kunnossa – ja mitkä ovat niitä joukkueita joilla nämä asiat ovat kunnossa?
Pitää olla hyvä jalkapallojoukkue kaikissa pelin vaiheissa ja pitää saada jatkopeleissä myös tuuri omalle puolelle. Jatkopelit ovat yksittäisiä pelejä. Pallo pomppaa käteen, tai jotain muuta sellaista ja tulee pilkku, niin sellaisiin asioihin matsit joskus ratkeavat. Sattuma määrää suurten ja tasaisten suosikkien välillä yllättävän paljon.
Pelillisesti on oltava erittäin korkealla tasolla. Eurooppalaisen huippufutiksen taso on tällä hetkellä aivan karmivan hurja. Miten täsmätasolla toimitaan ja miten omat vahvuudet saadaan esille, kun puolustetaan, tai kun hyökätään. Kansainvälisessä huippujalkapallossa pystytään tänä päivänä tekemään todella korkean laadun suorituksia todella korkeassa tempossa. Tason laajuus on asia, jota täältä Suomesta on tosi vaikea ymmärtää. Kannattaa joissain peleissä ihan katsoa peliä siltä kantilta, että miettii esimerkiksi pelaajien pallollisten suoritusten keskimääräistä laatua ja tehoa.
Mestarien Liigahan on siitä mielenkiintoinen kisa, että sen aikana näkee koko huippujalkapallon taktisen kirjon. On saksalaista yhden kaistan pystysuunnan rakentelua. Viime kaudella oli Ajaxin persoonallinen muutaman kaistan rondopelaaminen. Manchester Cityn viiden kaistan houkuttelua. Atleticon konemainen 4-4-2-timanttimuoto. Interin ja Conten kaavamainen keskityspelaaminen. Ja niin edespäin.
PSG, Barcelona, englantilaisseurat, Bayern München, Atletico Madrid, Juventus. Kyllä se voittaja todennäköisimmin jostain noista seuroista tulee, mutta pitää muistaa, että taso on laaja. Se on todella laaja. Sen osoitti viime vuoden kilpailu, jossa Tottenham ja Ajax pystyivät yllättämään suurimpia suosikkeja.
Brittiseurat dominoivat viime kaudella Mestarien liigaa. Mikä sen selitti – ja jatkuuko dominointi myös tällä kaudella?
Brittiseuroilla on rahaa, joten niillä on hyviä pelaajia ja hyvä valmennus. Ei se sen kummempaa ole. Ne ovat edelleen suosikkeja. Liverpool ja Manchester City ovat tällä hetkellä maailman parhaita joukkueita.

Tilaa Elmo tästä superedulliseen hintaan 4 kk 35 e!

1 kommentti kohteessa ”Vaaniiko brittijättiä katastrofi jo Mestarien liigan alkulohkossa?”

  1. Kyllähän se tämä Tammy Abraham vain ratsastaa veljensä Abraham Lincolnin maineella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×