Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Tuomas Jussila tekemässä yllätysvalinnan uudeksi seurakseen

Tuomas Jussila juhli Suomen mestaruutta lauantaina JoMan kanssa. Seuraavaksi tie on viemässä kohti Imatraa. @ Timo Hartikainen / All Over Press

Tuomas Jussilan ensi kauden siirtoneuvotteluissa on tapahtunut loppukesän aikana yllättävä käänne. Jos  siirtoneuvottelujen viimeisillä metreillä ei tapahdu uutta yllätystä, Jussila pelaa ensi kaudella Imatran Pallo-Veikoissa.

Jussilaan on ollut kevään ja kesän aikana yhteydessä lähes kaikki Superin seurat sekä Ykköspesiksessä päättyneellä kaudella pelanneet Oulun Lippo ja Manse PP. Osa yhteydenotoista on ollut lähinnä tunnusteluja missä hinnoissa Jussilan pyyntö liikkuu, mutta joidenkin seurojen kanssa Jussila on käynyt aitoja neuvotteluja. Myös hänen nykyinen seuransa Joensuun Maila on neuvotellut Jussilan kanssa uran jatkumisesta Joensuussa, mutta Jussila on ilmoittanut, että hän hakee uusia haasteita muualta.

Superin kärkiseuroista Jussilasta ovat olleet kevään ja kesän aikana kiinnostuneet Sotkamo ja Vimpeli. Sotkamon kiinnostus hiipui kuitenkin jo varhain, kun kausi lähti odotettua paremmin käyntiin, eikä Sotkamossa nähty polttavaa tarvetta kalliimman mahdollisen kaliiperin hankinnalle. Nyt Sotkamo neuvotteleekin Imatran 18-vuotiaan suurlupauksen Konsta Kurikan kaappaamisesta. Kurikalla on kuitenkin sopimus ensi kaudesta IPV.n kanssa, joten siirto ei ole ongelmaton.

Vimpelin tilanne on ristiriitainen. Vimpelissä nähdään kyllä Jussilan tarve, varsinkin kun Sami Haapakoski tuskin enää jatkaa Saarikentällä. Seuran talous ei kuitenkaan kestä Jussilan hankintaa ilman ulkopuolista rahoitusta. Myös toisessa pohjalaisseurassa, Seinäjoen JymyJusseissa, tilanne on samanlainen: mielenkiintoa olisi, mutta talous ei kestä Jussilan hankintaa ilman Ossi Viljasen omaa tai jonkun suuren yhteistyökumppanin rahoitusta.

Jussila neuvotteli kesällä myös Oulun Lipon kanssa ja jos Lippo olisi noussut Superiin, tilanne olisi ollut toinen. Siirto Lippoon ei ole kuitenkaan jatkossa poissa laskuista, jos seura nousee Superiin. Jussila asuu perheineen Oulussa ja pelaaminen Oulussa olisi kokonaisuuden kannalta Jussilalle optimaalisin ratkaisu.

Jussilaan oli yhteydessä alkukesästä myös Kempele, mutta se vetäytyi neuvotteluista jo varhaisessa vaiheessa. Imatran peliliike oli juuri päinvastainen. Se tarkkaili pelaajamarkkinoita pitkälle kesälle, kunnes se otti yhteyttä Jussilaan ja nousi nopeasti ja yllättäen kilpajuoksun piikkipaikalle.

IPV rahoittaa osan Jussilan sopimuksesta luopumalla lyöjäjokeri Jere Dahlströmistä. Seura etsii edelleen yhtä tai kahta muutakin vahvistusta. Ostolistan kärjessä Jussilan lisäksi on uusi lyöjäjokeri Dahlströmin paikalle.

Korostetaan vielä sanaa jos – mutta jos Jussila siirtyy ensi kaudeksi Imatralle, se tekee hyvää koko sarjalle ja varsinkin sarjan voimasuhteille. Kahtena syksynä peräkkäin Suomen mestaruuden voittanut Joensuu menettää parhaan pelaajansa ja vaikka se saisikin Jussilan korvaajaksi Antti Hartikaisen, Jussila on tällä hetkellä ylivoimaisesti Superin paras pelaaja, eikä hänen korvaamisensa ole helppoa.

Imatralle Jussilan kaltaisen megatähden kaappaus olisi iso asia monessa mielessä. Pelillisesti se nostaisi Imatran seuraavalle tasolle. Jussila ei tekisi vielä Imatrasta mestaritason joukkuetta, mutta sarjan voimasuhteista ja syksyn muista hankinnoista riippuen se voisi taistella neljän saakkiin ja mitalipeleihin pääsystä. Samalla IPV:n pitkä ja systemaattinen nousu takaisin Superin kärkiseuraksi saisi valtavan määrän voimaa ja uskottavuutta.

Tilaa Elmo tästä superedulliseen hintaan 4 kk 35 e!

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Tuomas Jussila tekemässä yllätysvalinnan uudeksi seurakseen"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×