Toivottu yllätysuutinen: Suomeen uusi urheilun viikkolehti, ELMO

Yleinen

Toivottu yllätysuutinen: Suomeen uusi urheilun viikkolehti, ELMO

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmolehti
JULKAISTU 10.8.2017

Suomalaiset urheilufanit saavat syyskuussa mieluisan yllätyksen, kun Urheilulehden entiset avaintekijät lähtevät tekemään uutta urheilun viikkolehteä, ELMOa.
ELMO-lehden ensimmäinen numero ilmestyy torstaina 7. syyskuuta. Sen jälkeen ELMO ilmestyy torstaisin, 52 numeroa vuodessa.
ELMOn päätoimittajana toimii Urheilulehden pitkäaikainen päätoimittaja Jukka Rönkä, ja toimituspäällikkönä Urheilulehden toinen pitkäaikainen avaintekijä, Jari Kupila. Rönkä ja Kupila ovat myös osakkaina ELMOa kustantavassa Kustannusyhtiö LehtiMoguli Oy:ssä.
Röngän ja Kupilan lisäksi Urheilulehden entisistä avaintekijöistä uudessa lehdessä ovat mukana myös Janne Eerikäinen, Topias Kauhala, Jussi Leppälahti, Henri Inki, Gert Remmel ja AD Anu Mononen. Formula-ykkösiä ELMOlle analysoi Ossi Oikarinen, pesäpalloa Pekka Arffman, hiihtoa Mikko Koutaniemi ja mäkihyppyä Tuomas Virtanen. ELMOn asiantuntijaverkostoa täydennetään koko ajan.
Jukka Röngän mukaan ELMOn perustamisen takana on kaksi keskeistä syytä.
”Ensimmäinen on se vyörynomainen palaute, joka vanhan Urheilulehden tilaajilta ja ystäviltä tuli, kun Sanoma Media Finland osti toukokuussa Urheilulehden ja yhdisti sen Urheilusanomiin. Kahden lehden yhdistäminen ei ole koskaan helppoa, ja on ymmärrettävää, että monet Urheilulehden lukijat kokivat jäävänsä vaille kotia. LehtiMogulin omistajiin kuuluvat lehdenmyynnin ammattilaiset analysoivat tuon palautteen ja tekivät markkina-analyysin, joka osoitti, että tässä saumassa on ainutlaatuinen tilaisuus perustaa uusi urheilun viikkolehti Suomeen”, Rönkä sanoo.
”Toinen keskeinen tekijä on ELMOn lehdenmyynnin konsepti, jossa hyödynnetään sähköisen kaupankäynnin ja uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ainutlaatuisella tavalla. Kun tämän konseptin ja lehdenmyynnin takana olevan organisaation osaamisen ja kokemuksen yhdistää toimituksemme osaamiseen ja kokemukseen, meillä on kaksi tärkeintä muuttujaa jäätävässä kunnossa.”
Röngän mukaan toimituksen nimilista kertoo sen suunnan, millainen lehti ELMO on.
”ELMO on tekijöidensä näköinen lehti – asiantunteva, analyyttinen, intohimoinen, suorapuheinen, oivaltava ja haastava. Haasteemme ei ole tehdä uutta Urheilulehteä. Haasteemme on ymmärtää, mitä urheilulehteläisen tekemisen kulttuurista kannattaa ottaa mukaan ja missä ja miten meidän pitää kehittyä, jotta voitamme entisten ja uusien lukijoiden luottamuksen.”