Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Tämä aitatykitys meni monelta ohi – MM-rajan voi alittaa neljäskin aiturihirmu

Matilda Bogdanoff voi alittaa myös Dohan MM-rajan. @ All Over Press

Kalevan kisojen naisten pika-aitafinaali oli niin kiehtova ja dramaattinenkin kisa, että monelta jäi huomaamatta kisan hurjin suoritus.

Samalla kun Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri taistelivat voitosta ja Annimari Korte nappasi pronssin, Matilda Bogdanoff paineli taustalla neljänneksi ajallaan 13,15.

Hän hävisi Kortteelle vain kolme sadasosaa. Voittotaistelusta hän jäi kymmenyksen.

Kisan tulokset eivät tietenkään sinänsä hätkähdytä.

Olosuhteet eivät tukeneet ennätystykityksiä. Lievä vastatuuli, viileä ilta. Ne eivät auta juoksijoita huipputasolleen. Hyvässäkin iskussa oleva urheilija jää näissä olosuhteissa omista parhaista ajoistaan väistämättä.

Niinpä huippukuntoiset Korte ja Hurske jäivät kauaksi, 0,3-0,4 kymmenyksen päähän äskettäin juoksemiaan ennätysaikoja. Myös Neziri jäi pari kymmenystä kauden parhaista tasoistaan.

Kun Bogdanoff paukutti kaikista olosuhteiden tuomista haasteista huolimatta 13,15 ja 17 sadasosan päähän MM-rajasta, oli se oikeastaan koko aitakisan hurjin suoritus.

Ei pidä yllättyä, jos elokuun aikana tärähtää jotakin hurjaa myös häneltä. Sopiva myötätuuli, lämmin keli, nopea alusta ja eilisen kaltainen oma suoritus – ja myös Bogdanoff on saman tien kirkkaasti alle 13 sekunnin juoksija.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Tämä aitatykitys meni monelta ohi – MM-rajan voi alittaa neljäskin aiturihirmu"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×