Takavuosien mestarilta syksyn kovimmat siirtokaappaukset

Yleinen

Takavuosien mestarilta syksyn kovimmat siirtokaappaukset

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 1.9.2017

Pattijoen Urheilijoiden leiristä kuuluu monen harmaan vuoden jälkeen yllättäviä uutisia. Pattijoki on kasaamassa ensi kaudeksi joukkuetta, joka tämän hetken laskuopilla nousee heittämällä kahdeksan kärkijoukkueen sakkiin.
ELMOn tietojen mukaan Pattijoki on jo sopinut Joensuun Mailassa pelaavan Timo Kallion palaamisesta takaisin Pattijoen keltapaitaan. Toinen iso kala haavissa on Kempeleellä päättyneellä kaudella pelannut lyöjäjokeri Ossi Meriläinen. Meriläinen on neuvotellut viime viikkoina usean muunkin seuran kanssa, mm. Kiteen ja Imatran, mutta hän ei ole syttynyt niiden tarjouksille. Lisäksi tapetilla on ollut paluu Kouvolaan, mutta Kouvola on kallistunut jatkamaan sopimusta Juha Korhosen kanssa. Kallion ja Meriläisen lisäksi myös loppukaudella Pattijoella pelannut Jussi Kemilä nähtäneen myös ensi kaudella Pattijoen riveissä.
Kallion kaappaaminen takaisin Pattijoelle on yksi siirtomarkkinoiden kovimmista, ellei peräti kovin siirto. Kalliolla on ollut elintärkeä rooli Joensuun keulassa ja JoMa olisi halunnut pitää Kallion, mutta tämä päätti työkiireidensä vuoksi palata kotiseudulleen.
Myös Meriläisen ja Kemilän sopimukset olisivat kovia vetoja Pattijoelta. Meriläinen on yksi Superin parhaista lyöjäjokereista, mitä kuvaa hyvin se, että hän voitti vuonna 2015 Superin lyöjäkuninkuuden. Kemilä jäi keväällä ilman sopimusta, mutta palasi kesällä kehiin ja oli yksi keskeinen elementti Pattijoen nousussa ylemmän jatkosarjan porteille.
Jos Pattijoki saa haluamansa vahvistukset, se nousee ilman muuta ensi kaudella kärkijoukkueiden haastajaryhmään. Neljä kärkiseuraa, Vimpeli, Joensuu, Sotkamo ja Kouvola, ovat edelleen vahvoja ja Seinäjoki on niiden imussa. Sitten tulee tasaisempi ryhmä ja siihen ryhmään nousee myös Pattijoki. Itse asiassa Pattijoessa voisi olla Topi Kososen ja kumppaneiden johdolla ainesta myös yllättäjäksi. Pattijoki pystyy nostamaan yksittäisissä otteluissa tasoaan ja kaikkien muistissa on parin vuoden takainen eeppinen välieräsarja Vimpeliä vastaan, kun Pattijoki oli lähellä laittaa Vimpelin lauluun.
Pattijoki voitti Suomen mestaruuden 2008. Heikki Tuomikosken johtamaa nousukautta seurasi viime vuosien laskukausi ja pahimmillaan pesäpallopiireissä pelättiin jopa seuran putoamista pääsarjassa. Talous ei ole nytkään maailman kovimmalla alustalla, mutta suunta on parempi.
Pattijoen vahvistuminen on hieno asia Pattijoen kannalta, mutta myös koko pesäpallon kannalta. Pattijokelaiselle pesäpallolle on ominaista taktinen valveutuneisuus ja ennakkoluulottomuus. Pattijoella on uskallettu kokeilla uusia taktisia asioita, yleensä erittäin menestyksellisesti.