Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Superin erikoisimpaan joukkueeseen liittyy tulenarka ongelma

Juho Hacklin on pelannut sisällä erinomaisen kauden. @ Juha Tamminen / All Over Press

Kouvolan Pallonlyöjät on omalla tavallaan tämän hetken mielenkiintoisin joukkue miesten Superissa.

Kun kaikki muut kärkiseurat pelaavat lyöjäjokerivetoista pesäpalloa, Kouvolalla ei ole lainkaan mitat täyttävää ammattijokeria. Vielä viime kaudella tärkein lenkki Kouvolan runkosarjan voitossa ja pääsyssä finaaliin oli lyöjäjokeri Juha Korhonen. Korhonen siirtyi kuitenkin syksyllä takaisin Hyvinkäälle, eikä Kouvola saanut hänen tilalleen uutta ykköskategorian lyöjäjokeria.

Pelinjohtaja Matti Iivarinen on ratkaissut ongelman ainoalla mahdollisella tavalla – jakamalla vastuuta. Matti Latvala ja Toni Laakso ovat jo aiemmin olleet vahvoja kotiuttajia, ja he ovat pitäneet oman tasonsa tälläkin kaudella. Juho Hacklin, Sasu Toikka ja Janne Kivipelto  ovat kuitenkin tällä kaudella ottaneet kotiuttajina suuren askeleen eteenpäin ja takoneet kiitettävällä tahdilla Korhosen jättämään juoksukuoppaa täyteen. Latvala ylitti torstaisessa Pattijoki-voitossa jo 60 lyödyn rajan ja Hacklin on enää samasta rajapyykistä kolmen juoksun päässä.

Osta elokuun Elmo diginä ja lue laaja arikkeli Joensuun Mailasta 

tai tilaa Elmo 4 kk 35 euroa!

Kouvola on muutenkin elänyt tällä kaudella sisäpelinsä turvin. Sotkamosta tullut Antti Hartikainen on pelannut mailassa maagisen kauden ja vienyt pompullaan kovilla kentillä surutta kahta pesää. Kouvola on kestänyt jopa avainpelaajien loukkaantumisia sisällä yllättävänkin hyvin. Anssi Lammilan kaltaisen kokeneen huippupelaajan poissaolo on toki takaisku, mutta Matti Saukko on paikannut erinomaisesti Lammilaa tärkeän ykkösvaihdon purkajana. Saukko toki mitataan miesten vaa’alla vasta syksyllä, mutta tämän hetkisessä näkymässä Kouvola ei kaadu sisällä Lammilan poissaoloon. Tilannetta helpottaa myös se, että Toikka ja Laakso ovat palanneet kehiin.

Kouvolan murheenkryyni on kuitenkin ulkopeli. Kivipelto on pelannut jälleen erinomaisen kauden lukkarina ja hän on tukenut näppien hakemisellaan myös etukentän pelaamista. Kouvolan etukenttä kestää täysin vertailun muiden kärkiseurojen kanssa. Itse asiassa Kouvolan etukentän pelaaminen, kun mukaan lasketaan Kivipellon panos, on jopa Superin parasta tällä hetkellä.

Ongelmat alkavat kuitenkin etukentän jälkeen. Latvala ja Hartikainen ovat nähneet jo parhaat päivänsä, Saukko ei ole vahvimmilaan ulkona, eikä Laakso ole koskaan ollut taktisesti kotonaan siirryttyään lukkarin tontilta ulkokentällä. Laaksolla on kuitenkin yksi elintärkeä ase ulkona, vahva heittokäsi, jolla hän pystyy tappamaan tehokkaasti pompusta.

Hacklin ja Tommi Mäentausta ovat kehittyneet takamiehinä, mutta heille sattuu edelleen mustia hetkiä ja mustia otteluita.

Kouvolan ulkokenttä ei ole huono, kuten se pistemäärä osoittaa. Ongelmana on se, että Kouvolan ulkopeli ei kokonaisuudessaan ole samalla tasolla kuin muilla kärkiseuroilla. Vaikka sisäpeliä aina jumaloidaan, syksyn ratkaisupeleissä ulkopelin merkitys korostuu – ja juuri se pudottaa Kouvolan kolmen parhaan joukkueen kyydistä.

Tästä päästään toiseen mielenkiintoiseen kysymykseen Kouvolan suhteen. Kaikki muut kolme kärkiseuraa tietävät, että helpoin tien loppuotteluun kulkee Kouvolan kautta – ellei Vimpelin syksy hajoa käsiin loukkaantumisten mukana. Joensuu ei pysty enää omalla sarjasijoituksellaan juurikaan taktikoimaan, sillä ero yhden ottelun enemmän pelanneeseen Kouvolaan on torstain jälkeen kahdeksan pistettä, ja vaikka Kouvola kohtaakin vielä Vimpelin ja Sotkamon, Joensuun sijoitukseksi on varmistumassa runkosarjan neljäs sija.

Tästä päästään kiinni varsinaiseen räjähdyspanokseen. Sotkamo ja Vimpeli eivät halua missään oloissa kohdata välierissä Joensuuta, jolloin kysymys kuuluu, kuinka pitkälle ne ovat valmiita taktikoimaan saadakseen vastaansa Kouvolan, sikäli kun se on mahdollista. Varsinkin Soitkamo on tunnettu siitä, että siellä osataan laskea laaja-alaisesti sarjataulukon taakse kätkeytyvät kaikki mahdolliset ja mahdottomat vaikutukset ja piilovaikutukset. Siksi runkosarjan loppukierroksilla saatetaan nähdä vielä yksi tai useampi mielenkiintoinen lopputulos – jos Joensuun kiertäminen ja Kouvolan saaminen välierävastustajaksi sitä vaatii.

Kouvolan omat haaveet loppuotteluun pääsystä riippuvat käytännössä Vimpelistä ja siitä, miten siipirikkona Saarikentän ylpeys joutuu syksyn ratkaisuottelut pelaamaan. Joensuun ja Sotkamon voittamiseen Kouvolan ulkopeli ei riitä, eikä terveen Vimpelinkään.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Superin erikoisimpaan joukkueeseen liittyy tulenarka ongelma"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×