Suomalaisseura vaati agentilta papereita – Manchester City lähetti autonkuljettajan

JalkapalloVeikkausliiga

Suomalaisseura vaati agentilta papereita – Manchester City lähetti autonkuljettajan

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 5.2.2020

Elmo on torstaista eteenpäin irtonumeromyynnissä koko Suomessa!

Gert Remmel kertoo uusimmassa Elmossa koruttomia esimerkkejä suomalaisten jalkapalloseurojen tavasta hoitaa kansainvälisiä suhteita. Remmel ei halua mainita seuroja nimeltä, koska hänen mukaansa tärkeintä on asia, eivät nimet.
”Kun eräs kansainvälisillä markkinoilla aggressiivisesti toimiva itäeurooppalainen jalkapalloagentti tuli tapaamaan erään suomalaisen seuran toimitusjohtajaa, hän joutui todistamaan henkilöllisyytensä seistessaan etuoven ja vessan väliin jääneessä muutaman neliön loukossa. Ei kuulemme voinut toimitusjohtaja olla varma, oliko agentti oikeasti se, joka hänen piti olla. Kun sama agentti meni tapaamaan Manchester Cityn edustajia, häntä vastassa lentokentällä oli autonkuljettaja, joka käytti jokaisessa sanakäänteessä agentista etuliitettä “sir”. Kyseisestä agenttia ei saa Suomeen enää pakottamallakaan. Manchester Cityn kanssa yhteistyö sen sijaan jatkuu edelleen”, Remmel kirjoittaa.
”Samaa ylimielisyyttä ja ymmärtämättömyyttä on myös se, että erään merkittävän suomalaisen seuran päätoiminen urheilutoimenjohtaja ihmettelee toimiston väelle – yhdeksännen kahvitauon aikana – että mahtaakohan tällaista portugalilaista seuraa olla edes olemassa, josta seuraan on juuri tullut testileirille muuan nuori pelaaja. On olemassa – ja sen seuran palkintokaapista löytyy muun muassa kymmenen mestaruuspokaalia.”
Remmelin mukaan suomalaisessa jalkapallossa on edelleen vallalla ajattelutapa, jossa yhdistyy nostalginen nurkkapatriotismi Dunning-Krugerin syndroomaan. Eli puhutaan ylivertaisuuden vinoumasta, jossa yliarvioidaan omaa osaamista.
”Kyseiselle syndroomalle on tunnusomaista, että mitä huonommin jokin taito tai asia osataan, sitä enemmän yliarvioidaan omaa osaamista”, Remmel kirjoittaa.
Remmelin mukaan Suomessa kumarretaan kyllä suuria jalkapallomaita ja jopa seuraavaksi suurimpia jalkapallomaita, mutta sen jälkeen jalkapallokeskustelua alkaa värittää ylivertaisuuden vinouma, jossa vähätellään varsinkin itäeurooppalaisia seuroja.
”Kun Sebastian Dahlström, William Parra ja Faith Obilor siityivät HJK:sta Sheriff Tiraspoliin, oli suorastaan hellyttävää kuulla, kuinka jalkapallon päätoimisten ihmisten mielestä kolmikon siirtyminen oli jotenkin virhe ja pettymys, koska kyseessä oli moldovalainen seura.”
”Myös Mika Lehkosuon siirtymistä Norjan ykkösdivisioonassa pelaavaan Kongsvingeriin pidettiin hänen urallaan askeleena taaksepäin.
”Mutta tunnustetaan tosiasiat: Sheriff Tiraspol ei ole vain joku moldovalainen seura, vaan merkittävä ja erittäin ammattimaisesti ja kunnianhimoisesti organisoitu ja toimiva eurooppalainen seura. Lehkosuon Kongsvinger ei ole suurseura, mutta kun Lehkosuo ja hänen uusi assistenttinsa Toni Huuhka siirtyivät Norjaan, heidän ensimmäisiä harjoituksiaan oli seuraamassa satoja kannattajia ja useita tv-kanavia. Kuinka monessa Suomen Ykkösen tai edes Veikkausliigan seurassa uusi päävalmentaja olisi otettu vastaan yhtä näyttävästi?”
Lue Gert Remmelin koko artikkeli suomalaisen jalkapallon ylivertaisuuden vinoumasta helmikuun Elmosta. Elmo on jatkossa irtonumeromyynnissä koko Suomessa. Voit myös tilata Elmon kotiin kannettuna edulliseen tarjoushintaan tästä.!
Katso Suomen cupin alla tammikuussa tehty video FC Hongasta, joka alustavan tiedon mukaan kohtaa Mika Lehkosuon valmentaman Kongsvingerin harjoitusottelussa 29. maaliskuuta. Toimittaja Rasmus Junila, kuvaus ja editointi Roope Bamberg.