Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Sunnuntaina pukkaa finaalipaikkaa ja SE-tulosta – Aiturinaisilla kaikkea muuta kuin nappijuoksut, ja hyvä niin

Annimari Korte
Annimari Korte rullasi välieriin lauantaina. @ All Over Press

Suomalaiset pika-aiturit hoitivat MM-kisojen alkuerät kuten pitikin. Koko kolmikko jatkoon, komeasti alle 13 sekunnin ajoilla.

Näin käy silloin, kun urheilijat ovat oikeasti nousseet kansainvälisen huippulaadun urheilijoiksi. Ihan oma normaaliperusvetokin tuo jatkopaikat.

Alkuerissä ei ole muuta tavoitettu kuin jatkopaikka, ja se saavutettiin, mutta on suorastaan häkellyttävää minkälaisilla suorituksilla paikat otettiin. Annimari Kortteen suoritusta leimasi kaikin puolin varman päälle pelaamisen meininki. Reetta Hurskeen normaali superlähtö oli tällä kertaa ”vain” ihan ok hyvä lähtö, ja koko veto hieman tavallista pehmeämpää Hursketta. Nooralotta Neziri taas veti normaaliakin huonomman lähdön ja erittäin unisen kiihdytyksen.

Kun kaikki juoksivat alle 13 sekunnin, avaa se sunnuntain välierätaisteluihin hurjan näkymän. Koko porukka on nyt ennätyskunnossa, SE-tulos on vaarassa. Ja sehän tarkoittaa finaalipaikan mahdollisuutta!

Alkuerä oli suomalaisittain pakkopulla, joka piti hoitaa. Tämän jälkeen ei ole enää hävittävää, ei tarvetta – eikä toisaalta mahdollisuuttakaan – minkään sortin varmisteluun. On aika ottaa hallittuja riskejä, pakottaa keho ja mieli oman suorituskyvyn äärirajoille.

MM-välierässä ei kenelläkään ole aikatavoitteita. On vain finaalitavoite. Vain muutamaa kisan ykkössuosikkia lukuun ottamatta kaikki muut juoksijat tulevat starttiin riskirajoillaan. Se tuottaa tietyn määrän täysosumia, tietyn määrän epäonnistumisia, tietyn määrän vetoja siihen väliin.

Kaikkien suomalaisten tilanne on se, että finaalipaikka vaatii täysosumavetoa, 12,70:n hujakoille painuvaa aikaa. Kun kaikilla kolmella on siihen edellytykset, on huominen välierä syytä seurata tarkasti: odotusarvo on se, että joku tästä porukasta onnistuu.

Alkuerien perusteella näyttää siltä, että homma on tasapainoisimmin hallussa Kortteella. Finaalipaikka vaatii kuitenkin muuten hyvässä hallinnassa olevaan juoksuun myös kesän parasta lähtöä. Rohkaisevaa on, että lähtö on koko kauden ajan ollut kehittymään päin.

Neziri on selkeästi kauden muuhun tasoonsa nähden eniten kehittyneiden resurssien kanssa liikkeellä, mutta hommassa on yhä tiettyä epävarmuuden makua. Koko huominen menestys ratkeaa nyt välierälähtöön. Kauden paras lähtö tuo nykyisellä juoksukunnolla SE-tason vedon ja finaalipaikan. Alkuerien lähdöllä ei taas ole mitään käyttöä välierässä.

Hurskeen koko alkueräsuoritus oli jollakin tavalla pakkopullamainen, mutta suoritus on kuitenkin erittäin hyvin kasassa. Ennen niin heikko loppukin alkaa nykyisin toimia. Odotettavissa on, että kun varmistelun tarve poistuu ja on aika heittäytyä oman suyorituskyvyn äärirajoille, tullaan juuri Hurskeen vahvuusalueille. Normaali oma superlähtö vie hänetkin nykykunnossaan SE-tuloksen ja finaalin porteille.

Mahtavaa että on edes yksi laji, missä on suomalaisittain tämän tyyppinen tilanne!

änestä yleisurheilun MM-kisojen kaikkien aikojen suomalaissuoritus ja osallistu kymppitonnin arvontaan!

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Sunnuntaina pukkaa finaalipaikkaa ja SE-tulosta – Aiturinaisilla kaikkea muuta kuin nappijuoksut, ja hyvä niin"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×