Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Sotkamon Jymyn floppikausi johtaa rajuun syysmyrskyyn – huippuhankinta Oulusta

Sotkamon Jymyllä on tällä kaudella täysi työ päästä edes loppuotteluun. (All Over Press)

Sotkamon Jymy on pesäpallokenttien kiistaton mahtiseura. Se on voittanut Suomen mestaruuden 18 kertaa. 2010-luvulla Jymy voitti viisi mestaruutta putkeen, kunnes Vimpeli päätti sen valtakauden viime syksynä.

Jymy lähti tähän kauteen oudosta asetelmasta. Se ei ollutkaan suurin mestarisuosikki, vaan Vimpelin ykköshaastaja. Kauden aikana Sotkamon osake on entisestään heikentynyt. Nyt jo loppuotteluun pääseminen on sille kovan työn takana, puhumattakaan, että Jymy voisi nykykunnossaan millään laskuopilla haastaa Vimpeliä loppuottelusarjassa. Jos ja kun Joensuu voittaa runkosarjan, Sotkamo ottaa silloin avoinsylin vastaan runkosarjan neljännen sijan. Sotkamolla on edelleen tosipaikassa ohuen ohut sauma Joensuuta vastaan välierissä, Vimpeliä vastaan ei.

Sotkamon menestystarinaa voi purkaa monella tavalla, mutta yhtä tekijää on mahdoton sivuuttaa: Juha Tanskasta. Tanskanen kypsyi 90-luvulla  täysveriseksi pelinjohtajaksi ja seurajohtajaksi, joka on johtanut Jymyä rautaisella otteella. Kun tosipaikka on tullut, Tanskanen on palannut vuorilta ja ilmoittanut, mitä tehdään. Niin myös nyt.

Kesän aikana Sotkamosta on kantautunut kiihtyvällä tahdilla tietoja, mitä Jymyssä syksyllä tapahtuu. On puhuttu radikaalista remontista ja väläytetty jopa sitä, että Jymy vetäisi suosiolla muutaman vuoden happea nuoremmalla joukkueella. Siihen joukkueeseen ei kuuluisi välttämättä Toni Kohosta ja Antti Hartikaista Rautiaisten veljeksistä puhumattakaan.

Tanskasesta saa helposti leppoisan miehen kuvan. Todellisuudessa Tanskasen aivot ovat kuitenkin jäätä kaikenlaisen menestyksen suhteen. Siksi on turha kuvitella, että Sotkamossa vedettäisiin oikeasti happea ja luovuttaisiin suosiolla Superin kärkisijoista. Ei luovuta. Niin on Tanskanen päättänyt.

Sotkamossa tehdään syksyllä radikaaleja muutoksia, mutta ne tehdään siten, ettei Jymy heikkene, vaan vahvistuu. Vanhasta kaartista jatkavat varmuudella Kohonen ja jokeri Roope Korhonen. He tulevat olemaan myös uuden Jymyn kulmakivipelaajat. Sotkamossa on puhuttu kesän aikana paljon Immo ja Kosti Rautiaisen lopettamisesta, mutta tässäkin asiassa kannattaa odottaa rauhassa.

Nuori etenijäkaarti jatkaa automaattisesti, mutta sen lisäksi Jymy on neuvotellut kovista vahvistuksista. Niistä kovin on Oulun Lipon 2-polttaja Antti Korhonen, joka toisi ulkopelin lisäksi leveyttä kotiutusosastolle. Korhonen on peruskoulutukseltaan sieppari, joten hän voisi olla hyvinkin myös yksi vaihtoehto yhdelle Jymyn ongelmapaikalle, etukentälle.

Toinen kova lisäys lyöntikalustoon on Imatralla lainalla pelaava jokeri Lauri Rönkkö, joka on lyönyt tällä kaudella jo 86 juoksua. Rönkkö vetää ensi kaudella ylleen Jymyn pelipaidan.

Myös pelinjohtajakysymys on mielenkiintoinen. Mikko Kuosmanen on toki erinomainen pelinjohtaja, mutta hänellä on iso rooli Jymyn organisaatiossa muutenkin. Jani Komulainen palasi pelikentille hätäavuksi, mutta kysymys on yhden syksyn mittaisesta paluusta. Ensi kaudella Komulainen saattaa hyvinkin johtaa Jymyn peliä.

Kävipä Jymylle miten tahansa loppukauden aikana, yksi asia on varmaa: ensi kaudella Sotkamo on entistä vaarallisempi – kuten se on aina haavoitettuna ollut. Ja mikä sen hienompaa. Kaikki kunnia Kouvolalle ja etenkin Joensuulle, mutta Sotkamosta on edelleen lyhyempi matka Suomen mestariksi kuin Joensuusta ja Kouvolasta.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Sotkamon Jymyn floppikausi johtaa rajuun syysmyrskyyn – huippuhankinta Oulusta"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×