Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Reetta Hurskeella jättiyllätyksen paikka

xxkeikkaxx 20190717 Lapinlahti. Yleisurheilu Motonet GP. Kuvassa Reetta Hurske Jesse Karjalainen / AOP

Pelin henki on tavallaan selvä.

Annimari Korte on juossut SE-aikaan huipentuneilla tasapainoisilla suorituksillaan itsensä naisten aitakisan ykkössuosikiksi.

Jos lähtö toimii kuten viime kisoissa on toiminut, ei Reetta Hurske eikä Nooralotta Neziri eikä aitakisan jokeri Matilda Bogdanoffkaan pysy Kortteen huippuluokan toisen puoliskon kyydissä.

Hurske on hienoinen suosikki hopealle, koska Nezirin kohdalla on realiteetti se, että hankala kantapäävamma syö nyt parasta mahdollista virettä ja estää täyden potentiaalin mukaiset kisat vielä tässä vaiheessa.

Osta elokuun Elmo diginä  tai tilaa Elmo 4 kk 35 euroa!

Jos Hurske ottaa normaalin huippulähtönsä, hän tulee maaliin jopa yllättävän lähellä Kortetta. Itse asiassa juuri hän on se urheilija, joka on aivan viime aikoina selkeästi mennyt eteenpäin. Joensuun hurjassa ennätyskisassa hän piti juoksunsa kasassa pidemmälle kuin koskaan. Jos kehittyvä trendi jatkuu, on mahdollista tulla maaliin asti – ja se pakottaa kyllä myös Kortteen tekemään oma nappisuorituksensa, mikäli hän haluaa mestaruuden ottaa.

Kolme suomalaista kärkijuoksijaa ovat joka tapauksessa nyt niin lähellä toisiaan, että Kalevan kisojen erityispaineessa tuleva henkinen tekijä ratkaisee nyt paljon.

Korte on osoittanut henkistä vahvuuttaan, mutta juuri nyt hän kohtaa itselleen täysin uuden tilanteen: ennakkosuosikkina SM-kisaan. Pienikin ajatuksen harhailu lähtohetkillä, ja Hurske saa elämänsä tilaisuuden!

Lisäksi sitäkään ei pidä unohtaa, että jos Nezirillä nykytilanteessa joku etu tähän kisaan on, se on juuri tässä asetelmassa. Haastajana, rutinoituneena SM-kisojen voittajana, hän ei turhia paineita asetelmasta ota.

On selvää, että jos jalka ei tuota alkuerässä tuntemuksia, hän nousee finaalissa jopa kisan voittajasuosikiksi. Hän on kuitenkin, kaikesta huolimatta, huippukuntonsa kynnyksellä. Jos Hurske ja korte hermoilevat vähänkään ja kantapää ei ylimääräisiä sähkötä, nousee vanhan mestarin osake dramaattisesti.

Kokonaan toinen asia on, kestääkö jalka. Jos alkuerä tuo tuntemuksia, onko hänen mitään järkeä edes juosta finaalia?

Kipeällä jalalla on turha lähteä tässä vaiheessa kautta leikkimään, ja riskeeraamaan MM-kuntoa.

MM-kunto onkin kesän suomalaiseen superkolmikkoon liittyvä iso kysymysmerkki.

Koko trio on kilpaillut alkukaudella todella paljon. Se on luonnollista, ammattilaisen on taottava silloin, kun rauta on kuumaa.

Asiassa on kuitenkin ilmeinen riski siitä, että kuntokäyrät eivät pysy huipussa MM-kisoihin asti. Jossakin kohdin olisi pakko palauttaa kehoa, pitää harjoitustauko, ja varmistaa loppukauden iskukyky – sekä poistaa kovan kisatahdin tuomaa loukkaantumisriskiä.

Mutta juuri tänään se on toisarvoinen kysymys. Nyt juostaan suomenmestaruudesta.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Reetta Hurskeella jättiyllätyksen paikka"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×