Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Pesäpallosyksyn toinen jättiluokan yllätyssiirto kypsyy Tampereella

Juha Niemi on jättämässä Joensuun Mailan.
Juha Niemi neuvottelee siirtymisestä Tampereelle. @ Juha Tamminen / All Over Press

Miesten Superiin noussut Tampere valmistelee todellista yllätyskaappausta. Manse PP on neuvotellut syksyn aikana Joensuun Mailan superjokerin Juha Niemen siirtymisestä Tampereelle ja osapuolten on määrä sopia siirron viimeisistä yksityiskohdista mahdollisesti jo lähipäivien aikana.

Jos Niemi tekee sopimuksen Mansen kanssa, se vetää yllätyksellisyydessään vertoja Tuomas Jussilan siirtymiselle Imatralle. 31-vuotias Niemi on ollut vuosikausia Superin pelätyimpiä jokereita ja hän on ylittänyt kuuden viimeisen kauden aikana neljästi 100 lyödyn juoksun rajan runkosarjassa. Päättyneellä kaudella Niemi löi Joensuussa 81 juoksua.

Niemi on ollut muutenkin keskeinen kulmakivipelaaja Joensuun viime vuosien menestyksessä – ja Isolla Jiillä on ollut joensuulaisyleisön silmissä vuosikausia vahva kulttipelaajan asema. Tällä kaudella hän jäi kuitenkin toisen jokerin Aleksi Rautiaisen varjoon, mikä sai Joensuun miettimään Niemen asemaa. Joensuu teki Niemelle tarjouksen jatkosta, mutta tiettävästi sopimus ei taloudellisesti ollut sellainen, mitä Niemi olisi toivonut.

Niemen mahdollinen hankinta olisi Tampeeelta kova temppu ja toisi roimasta uskottavuutta Tampereen projektiin. Joukkueelta puuttuu Superin mitat täyttävät kotiuttaja ja tähän huutoon Niemi olisi kova vastaus. Niemen hankinta ei kuitenkaan muuttaisi pelillisesti Tampereen luokitusta, sillä joukkueen muu materiaali ei Juuso Myllyniemen hankinnasta huolimatta riitä vielä muuta kuin taistelemaan putoamista vastaan.

Niemen itsensä kannalta siirto olisi mielenkiintoinen. Rooli ja merkitys kasvaisivat varmasti siitä, mitä ne olivat tänä vuonna Joensuussa, mutta hyppääminen mestarijoukkueesta putoamista vastaan taistelevaan nousijajoukkueeseen olisi silti yllättävä ratkaisu. Yllättävää olisi myös se, että Niemi siirtyy Tampereelle, sillä kovan kaliiperin lyöjäjokereista on kova puute ja esimerkiksi Kouvola oli jokerijahdissa jo kesästä lähtien.

Niemen mahdollinen lähtö olisi Joensuulle menetys, muttei niin suuri kuin Tuomas Jussilan lähtö. Jos Niemi lähtisi, kysymys olisi Joensuun kannalta enemmänkin tietoisesta strategisesta ratkaisusta kuin kipeästä menetyksestä. JoMa on joka tapauksessa kaikissa skenaarioissa ensi vuonna sarjan suurin ennakkosuosikki.

laa Elmo tästä superedulliseen hintaan 4 kk 35 e!

 

 

1 kommentti kohteessa ”Pesäpallosyksyn toinen jättiluokan yllätyssiirto kypsyy Tampereella”

  1. Pekka Arffman on aika useasti veikannut väärin tänä vuonnakin veikkasi että jymy ei ole 4 sakissa ja oli finaaleissa?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×