Pausa: Mikä selittää englantilaisseurojen euromenestyksen? – "Käsittämättömät resurssit ja osaaminen"

Yleinen

Pausa: Mikä selittää englantilaisseurojen euromenestyksen? – "Käsittämättömät resurssit ja osaaminen"

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmolehti
JULKAISTU 30.5.2019

Chelsea voitti keskiviikkoiltana Bakussa Arsenalin Euroopa-liigan finaalissa – ja lauantaina Liverpool ja Tottenham iskevät yhteen Mestarien liigan finaalissa. Koskaan aikaisemmin yhden maan seurat eivät ole valloittaneet kaikkia Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan neljää finaalipaikkaa. Mikä selittää englantilaisseurojen huiman menestyksen?
Pausan podcastissa kysymystä pohtiit Elmo-lehden jalkapallotoimituksen tähtitrio Topias Kauhala, Gert Remmel ja Jussi Leppälahti.
Vastauksissa pureudutaan paljon syvemmällä kuin vain ”pintaan” eli Valioliigan suurimpiin seuroihin. Leppälahden mukaan Englannissa on jopa noin sata seuraa, joiden toiminnalliset resurssit ja toiminnan taso ovat korkealla tasolla.
”Muistan kun pelasimme viime kaudella Liverpoolin yhtä juniorijoukkuetta vastaan, Liverpoolilla oli ottelussa enemmän valmentajia kuin pelaajia”, Leppälahti sanoo.
Myös Remmelin mukaan taso on paljon laajempi kuin vain Valioliiga.
”Olen seurannut tällä kaudella tarkasti Championshipiä. Totta kai olisi helppo sanoa, millaista jalkapalloa Leeds tai suomalaisten rakastama Norwich pelaavat, mutta paljon kuvaavampaa on se, miten hyvin valmennettu joukkue esimerkiksi Bristol City on”, Remmel sanoo.
Remmelin ja Leppälahden mukaan myös Valioliigan resurssit ja osaaminen ovat käsittämättömällä tasolla, varsinkin kärkiseuroissa.
”Jos Tottenhamilta loukkaantuu pelaaja, he voivat ottaa penkiltä Fernando Llorenten, joka olisi La Ligassa avauksen tason pelaaja”, Leppälahti.
Kuuntele uusin Pausa tästä.