Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Päivän kysymys: Voiko Norwich vielä säilyä Valioliigassa?

Teemu Pukki on tehnyt tällä kaudella 11 liigamaalia, joista viimeisin syntyi 22. tammikuuta Tottenhamia vastaan. @ All Over Press

Päivän kysymys: Voiko Norwich vielä säilyä Valioliigassa?

Käytännössä ei. Valioliigan historia on osoittanut, että sarjapaikan uusimiseen tarvitaan normaalisti 36-38 pistettä. Alle 36 pisteellä Valioliigassa on säilytty viimeksi kaudella 2009-2010, jolloin West Ham säilyi 35 pisteellä. Putoamisviivan päällä olevilla West Hamilla ja Watfordilla on tällä hetkellä 27 pistettä. Myös viivan alla olevalla Bournemouthilla on 27 pistettä, ja yhden ottelun West Hamia, Watfordia ja Bournemouthia vähemmän pelanneella Aston Villalla 25 pistettä. Vaikka esimerkiksi West Hamin loppuohjelma on kivikkoinen, olisi yllätys, jos sarjapaikan voisi tällä kaudella uusia vähemmällä kuin 36 posteellä.

Norwichilla on hetkellä 21 pistettä ja sillä on jäljellä kymmenen ottelua. Jotta Norwich pääsisi tuohon laskennalliseen 36 pisteeseen, sen olisi pelattava loppukausi vähintään 1,5 pisteen keskiarvolla per ottelu. Haasteen suuruutta kuvaa se, että sarjassa viidentänä ja kuudentena olevat Manchester United ja Wolverhampton ovat pelanneet kauden 1,5 pisteen keskiarvolla.

Toki ihmeitä voi aina tapahtua. Leicester näytti kaudella 2014-15 varmalta putoajalta kahdeksan kierrosta ennen sarjan päättymistä, mutta se voitti viimeisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi ja pelasi yhden tasan, mikä takasi sille sarjapaikan ja pohjusti vielä suuremman ihmeen – sen, että Leicester voitti liigamestaruuden vuotta myöhemmin.

Norwichin kohdalla sellaiseen ihmeeseen on kuitenkin vaikea uskoa, sillä se joutuu pelaamaan kymmenestä viimeisestä ottelustaan kuusi vieraissa – ja kohtaa vieraskentällä muuan muassa Manchester Cityn, Chelsean, Tottenhamin ja Arsenalin. Siksi Norwichilla on edessään kova kevät ja sen päätteeksi väistämättömältä näyttävä lähtö takaisin Championshipiin. Samalla Norwichissa joudutaan miettimään, mikä on sen suurimpien tähtipelaajien kohtalo: onko heidät parempi muuttaa rahaksi ja rakentaa uusi nousu taas järkevien hankintojen kautta, kuten viime kaudella.

Siinä on myös Teemu Pukille miettimistä – jäädäkö vai lähteä? Ottajista ei olisi kahden loistokauden jälkeen puutetta.

Tilaa Elmo tästä edulliseen tarjoushintaan!

Seuraava Elmo tulee tilaajille ja irtonumeromyyntiin torstaina 6.3.

Katso tästä lähin Lehtipisteen myyntipiste, jossa Elmo on myynnissä.

 

 

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Päivän kysymys: Voiko Norwich vielä säilyä Valioliigassa?"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×