Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Ole-Gunnar Sjolskjær on liian heppoinen mies Manchester Unitedin puikkoihin

Ole-Gunnar Sjolskjærilla on kova haaste nostaa Manchester United edes neljän sakkiin tällä kaudella. @ All Over Press
Jukka Rönkä: Jussi, miltä Manchester Unitedin pelaaminen on näyttänyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa?
JL: Ole-Gunnar Sjolskjær on näköjään kehittänyt kesän aikana vastaiskupelaamista. ManU:lla on nopeita pelaajia hyökkäyspäässä, kuten Marcus Rashford, ja he spurttaavat innolla pystyyn, jos vastustajan kenttätasapaino ei ole tilanteenvaihtojen hetkellä kunnossa. Chelsea-voitto perustui juuri tähän.
Uusista hankinnoista Harry Maguire on ollut erittäin vaikuttava hankinta. Hän on painanut syötöt omille 89 prosentin tarkkuudella, voittaa pääpallot ja katkoo loistavasti.
Paul Pogba on siirretty kentän vasemmalta sisäkaistalta oikealle sisäkaistalle ja hän pelaa 4-2-3-1-järjestelmässä keskikentän oikeanpuoleisella kasipaikalla. Siellä hän avustaa laitapuolustaja Aaron Wan-Bissakaa ja oikeaa laituria. Pogban pallollinen peli pelastaa ManU:n pitkiä hyökkäyksiä, sillä hän pystyy omalla taidollaan luomaan uhkaa kuljettaen tai syöttäen.
Wolves-pelissä näkyi ManU:n pitkän hyökkäyksen rakenteelliset puutteet, joten Pogban pitääkin pelastaa ManU:a tällä hetkellä. Yhden pilkun hän hankkikin, mutta mokasi sen. Wolvesia vastaan hyvä joukkue löytää tilat laitakaistoilta, sillä Wolves pelaa 5-3-2-puolustusmuodolla. ManU:lla ei ollut työkaluja muodostaa ja löytää vapaita pelaajia tuon keskikenttäkolmikon sivuille.
Kentällä ei pystytä muodostamaan systemaattisesti positionaalisia etutilanteita, eli pelaajat ovat harvoin oikea-aikaisesti vastustajan jättämissä tyhjissä tiloissa. Rakenne ja punainen lanka ei siis ole pitkissä hyökkäyksissä kunnossa, mutta annetaan Sjolskjærille nyt hieman aikaa kehittää sitä.
Hän on kuitenkin saanut puolustusmuodon ja positiiviset tilanteenvaihdot kuntoon – sikäli ManU näyttää juuri nyt potentiaalisemmalta kuin vaikkapa Chelsea.
JR: Vaikuttaako ensimmäisten otteluiden perusteella siltä, että Manchester Unitedista on tällä kaudella haastamaan Manchester Cityä ja Liverpoolia?
JL: Ei vaikuta. Kyllä Sjolskjær on kahden pelin vaiheen kuntoon laittamisesta huolimatta vähän liian heppoinen valmentaja haastamaan Valioliigan ehdottoman kärkeä – ainakin muutaman pelin perusteella. Ja nimenomaan ajatellen hyökkäyspelin organisointia. Hyvät pelaajat pelastavat häntä tiettyyn rajaan asti. Täytyy muistaa, että maaliodotetta ManU on luonut kahdessa pelissä vain 3,5 maalia, mutta tehnyt viisi maalia. Se on sitä, että hyvät pelaajat laittavat pallot pussiin vähän vaikeammistakin paikoista.
Jos vastustajat osaavat ottaa Pogban pelistä pois, kuten Wolves pyrki ottamaan, niin ManU on etenkin pitkissä hyökkäyksissään ongelmissa. Tällaista tilannetta ei ole Manchester Cityn ja Liverpoolin pelissä, sillä ne ovat rakenteellisesti hurjan paljon edellä.
JR: Vielä lyhyesti, ManU pelaa viikonloppuna Crystal Palacea vastaan. Mitä odotat tältä ottelulta?
JL: Se on paha peli ManU:lle tässä vaiheessa prosessia. Palace on päästänyt vain yhden maalin. Se joukkue puolustaa tiiviisti blokissa, ja ManU:n olisi pystyttävä löytämään blokista heikot kohdat. Siinä ManU ei ole tällä hetkellä lähelläkään Valioliigan parhaita joukkueita.
Toki materiaaliero on valtava, joten suosikki ManU kyllä on pelissä on. Ja jos tuossa pelissä näkyy viitteitä pallollisen pelin rakenteellisesta kehittymisestä, niin sehän kertoo jo jotain.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Ole-Gunnar Sjolskjær on liian heppoinen mies Manchester Unitedin puikkoihin"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×