Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Mertarannalle sataa rajua arvostelua – “Väsynyt selostus ei tarjoa enää mitään”

Antero Mertaranta on saanut kovaa arvostelua sosiaalisessa mediassa. @ Timo Korhonen / All Over Press
Jääkiekon kansallisääni Antero Mertaranta on tullut urallaan pisteeseen, jossa häntä ei kannata enää laittaa museoon. TUTO:n urheilujohtaja Elmo Aittola ilmaisi Suomi-Ruotsi-MM-puolivälierän aikana Twitterissä, että Antero (sukunimi puuttui) on saavuttanut hetken, jossa hevosena hänet vietäisiin saunan taakse.
Aittola on jäljillä. Mertaranta kannattaisi hyvästellä läksiäisillä Maikkarin seuraavassa saunaillassa.
Missä enää on se kansanyleisö, jolle Mertaranta selostaa ja on kova nimi? Istuvatko samoissa kuppiloissa, joissa markkuaroille on vielä lauantainen mikrofoni valmiina?
Harvassa Mertarantaa tarvitsevien katsojien täytyy jo olla. Väsynyt ja henkilökohtaisilla kliseillä ja karmeilla arvosteluilla täyttyvä selostus ei tarjoa enää mitään. Jos joku tarvitsee Mertarannan tyyliä tunnelman luomiseen, hän tarvitsee luultavasti myös peruskoulun oppimäärän kertausta.
Suomessa kirjoitetaan ja puhutaan jääkiekosta niin syvällisesti, että kadulta löytyy helposti miljoona ihmistä, jotka näkevät jääkiekko-ottelussa oleellisempia huomioita kuin Mertaranta.
Mertarannalla on noin 20 vuotta sitten vanhaksi jäänyt tapa suhtautua ruotsalaisiin vastustajana. Hän solvaa naapuria avoimesti – esimerkkinä toimikoon tilanne, jossa hän päivitteli sitä, rupeaako Ruotsi nyt haastamaan Suomen 4-4-tasoitusta. Siihen olisi ollut oikeus, eikä asia tarvinnut minkäänlaista mollaavaa huutamista päälle.
Mertaranta vähätteli Ruotsin hulppeaa maalia. Hän laski äänensä volyymia kauhistuneesti kaikissa neljässä Ruotsin maalissa; ikään kuin ne kaikki olisivat syntyneet erityisen epäonnisesti.
Mertaranta arvostelee tuomareiden päätöksiä näkemällä mitä sattuu. Välillä voisi vain todeta kaksiminuuttisen ja antaa pelin jatkua.
Mertaranta kutsuu harhasyöttöä liian heppoisesti ”huolimattomaksi” – aivan kuin pallopeli ei olisi virheitä täynnä. Tämä on vain yksi esimerkki heikoista arvioista.
Mihin jääkiekkosivistyneessä maassa tarvitaan parhaat päivänsä nähnyttä huutajaa, jolle vuodet eivät ole opettaneet pelistä paljoakaan?
Jopa Tikkurilan asemalla saattoi nähdä ennen MM-kisoja kanavapakettimainoksen, jonka yhtenä ranskalaisena viivana hämmästytti yhä tänä päivänä ”Mertaranta”. Tuskin Venäjällä enää kauppa mainostaa purkkaa ja sukkahousuja. Suomessa ei enää syödä pettuleipää. Mutta edelleen myydään ”Mertarantaa”.
Pystyykö joku kertomaan sen katsojatutkimuksen tuloksen, jonka perusteella ”Mertaranta” kannattaa yhä mainita myyntivalttina?
Vähitellen se voisi olla siinä.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Mertarannalle sataa rajua arvostelua – “Väsynyt selostus ei tarjoa enää mitään”"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×