Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Manse PP:n ensi kauden suurin uhkakuva löytyy seuran johdosta

Taneli Lassila on yksi Manse PP:n avainpelaajista myös ensi kaudella. @ Jussi Saarinen / AOP

Miesten Superiin noussut Manse PP esitteli ensi kauden joukkueensa rungon. Uusista vahvistuksista kovin on Seinäjoelta hankittu Juuso Myllyniemi, josta tulee ilman muuta pelillisesti Tampereen johtava pelaaja, jos vain hän itse haluaa. Uusia kasvoja ovat myös Kossusta hankittu Tuomas Tuohisaari sekä kaksi paluumuuttajaa, Joonas Eirola ja Tommi Malinen.

Tampere oli Ykköspesiksessä päättyneellä kaudella ylivoimainen ja monet ovat laskeskelleet, että se voisi olla yksi ensi kauden yllättäjistä myös Superissa. Ei voi. Vaikka Tampere saisikin vielä yhden tai kaksi vahvistusta, sen ainoa todellinen tavoite ensi kaudella on välttää putoaminen.

Superin voimasuhteissa on tapahtunut viimeisen kahden aikana sellainen muutos, että heikkojen seurojen kasti on huvennut. Tämän hetkisen näkymän mukaan Superissa on ensi kaudella kolme muita selvästi heikompaa joukkuetta, jotka ovat Tampere, Koskenkorva ja Siilinjärvi. Tosin näissäkin seuroissa tilanteet vielä elävät. Kossu naaraa edelleen vahvistuksia ja Siilinjärvellä seurataan mielenkiinnolla Vainikaisten veljesten kohtaloa. Simo Vainikaisen siirto Joensuuhun näytti jo varmalta, mutta Vainikaisen käsileikkaus on muuttamassa tilannetta. Myöskään Samu Vainikaisen lähtö ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Vaikka tilanteet muuttuisivatkin Siilinjärvellä ja Koskenkorvalla, ne tulevat olemaan joka tapauksessa ensi kaudella Tampereen päävastustajat. Siinä taistelussa Tampereella on kaikki mahdollisuudet, joten sarjapaikan säilyttäminen ei pitäisi olla sille mikään ylivoimainen haaste, kunhan Tampereella ei aleta turhaan hölmöillä.

Ja juuri tässä tullaan oleelliseen muuttujaan – seuran puheenjohtajaan Matti Helimoon. Helimo on Tampereella tunnettu lauluntekijä, laulaja, opettaja ja vihreiden kaupunginvaltuutettu, josta innokkaimmat ovat tekemässä jopa tulevaa kansanedustajaa.

Helimo on johtanut Mansea vahvalla otteella – joidenkin mielestä jopa liiankin vahvalla. Ongelmana on pidetty erityisesti sitä, että Helimo on puuttunut pelaamiseen ja jopa peluuttamiseen liittyviin kysymyksiin ilman, että hänellä olisi varsinaisesti siitä juurikaan ymmärrystä.

Yksi esimerkki Helimon huseeramisesta on pelinjohtajakysymys. Mika Kulmala on tehnyt Tampereella hyvää työtä ja pystyisi hyvin johtamaan joukkueen peliä myös ensi kaudella Superissa. Helimo haluaisi kuitenkin Kulmalan paikalle jonkun tunnetumman pelinjohtajan, kuten Sami Sirviön. Joo, totta, Sirviö tai moni muukin pelinjohtaja olisi varmasti tunnetumpi kuin Kulmala, mutta tarkoittaako tunnettavuus automaattisesti sitä, että hän olisi Kulmalaa parempi vaihtoehtoa pelinjohtajaksi?

Tampereella kannattaisi pitää nyt järki päässä. Ensimmäinen haaste on vakiinnuttaa paikka Superissa ja se pitäisi tehdä herkällä kädellä ilman tarpeettomia riskejä. Kulmalan vaihtaminen tässä tilanteessa olisi tarpeeton riski.

Sen jälkeen seuraava askel olisi alkaa miettiä seuraavia tasoja – niin joukkueena kuin seuraorganisaationa. Tällä joukkueella ei taistella vielä muusta kuin sarjassa säilymisestä. Seuraavalle tasolle pääsemiseksi joukkuetta pitää vahvistaa, mutta jotta se voidaan tehdä, myös seuraorganisaation on vastattava huutoon niin toiminnallisesti kuin varsinkin taloudellisesti.

Jos Tampere nousisi pysyvästi myös miesten Superin kartalle ja jopa taistelemaan mitaleista, se olisi pesäpallolle suuri voitto. Tampere on vetovoimainen suurkaupunki, jossa on imua pelaajien keskuudessa ja jossa on myös katsojapotentiaalia. Ja mikä hienoa, Kaupin kehittämissuunnitelmat kertovat myös Tampereen kaupungin olevan pesäpallon takana.

Nyt vaan Helimo kuriin ja menoksi!

Tilaa Elmo tästä superedulliseen hintaan 4 kk 35 e!

 

2 kommenttia kohteessa ”Manse PP:n ensi kauden suurin uhkakuva löytyy seuran johdosta”

  1. Asiantutevia laukaisuja yleensä, Pekka. Helimon kohdalla vedit täyden hudin. Ollaan Nääsvwillessä eikä missään Multialla, missä kylän omissa kinkereissä hoidetaan hommat. Matti on myös politikko – valitettavasti – jollaista tässä tarvitaan avuksi.- Enemmän olisi ihmeteltävää pehtoori Pokelan hommista. Helimoa voi kutsua kyllä lauluntekijäksi, mutta Pokelasta ei ole laulusolistiksi.- Urhentelutoimenjohtaja. Kutsun Sinut Pekka paikalle, jos johtaja itse keinahtelee miesten pukukopin puolelle neuvonantajaksi. Eppäilen, että Kauppi Centerin pihtipielet menevät remonttiin.

  2. Superpesiksen runkosarjan viimeiselle sijalle jäänyt ei putoa suoraan, vaan karsii putoamisesta toiseksi viimeisen kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×