Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Kouvolan finaalipaikka huutaa yhtä miestä ja hänen aurinkolasejaan

@ Juha Tamminen / All Over Press

Sotkamo aloitti välieräsarjan odotetusti kotivoitolla Kouvolasta, mutta keskiviikkoinen ottelu osoitti, että Kouvola on takaiskuistaan ja heikkouksistaan huolimatta yllättävänkin lähellä Jymyä.

Josittelu on tunnetusti turhaa, mutta yksi tapa kuvata tasoeroa on tämä: jos Kouvolalla olisi nykyisessä joukkueessa Juha Korhonen tai hänen kaltainen lyöjäjokeri, vaaka voisi kääntyä samalla tavalla Kouvolan eduksi kuin viime vuonna Sotkamoa vastaan välieräsarjassa.

Vaikka pomppu ei nousekaan Hiukasta yhtä käsittämättömällä tavalla kuin Kouvolan kentästä, ottelusta osattiin odottaa etukäteen takatilanteiden juhlaa. Keskiviikon yllätys oli se, että Kouvola pelasi odotusten mukaisesti ja teki 22 kolmostilannetta, kun Jymy sai miehen kolmoselle vain 15 kertaa. Tämäkin kuvaa hyvin sitä, että todellinen ero joukkueiden välillä syntyi kotiutuksissa.

Jymy ei ollut keskiviikkona terävimmillään sen enempää sisällä kuin ulkona, mutta kaikkea ei voi panna vain Jymyn itsensä piikkiin. Kouvolan ulkokenttä pelasi kokonaisuudessaan yllättävänkin vahvan ottelun. Sisällä kaikki kulki suunnitellusti kotiutuksia lukuun ottamatta. Varsinkin Matti Latvalalla oli keskiviikkona heikko päivä mailassa.

Ottelussa nähtiin muutama erikoinen tilanne – tai oikeammin harvinainen tilanne. Olen nähnyt elämäni aikana jokusen pesäpallo-ottelun, mutta mieleeni ei ihan heti tule tältä tasolta samanlaista tilannetta kuin Sotkamon toisen jakson neljännessä sisävuorossa. Roope Korhonen tuli toiseksi viimeisenä lyöjänä purkamaan palotonta ajoa, mutta hänen viimeinen lyöntinsä nousi kopiksi. Joku voisi sanoa, että olipa tyhmästi pelattu, mutta toisaalta tämä on tyypillistä Jymyä ja Roope Korhosta: jos pelaajalla on lupa tehdä riskiratkaisuja, silloin voi käydä joskus myös näin. Seuraavalla kerralla samasta tilanteesta saattaa tulla Korhosen tietäen neljä juoksua.

Sotkamo on edelleen ottelusarjassa suosikki, mutta Kouvola on aivan sen iholla. Kaiken lisäksi Kouvola saa pientä lisäetua omasta kotikentästään, sillä Kouvolan “betoni” tasoittaa joukkueiden voimasuhteita, koska Kouvolassa miestä voidaan viedä, kunhan pomppu onnistuu edes joten kuten. Toki kaikki kulminoituu Kouvolassakin takatilannepelaamiseen – ja siinä taas Sotkamolla on etu puolellaan.

Yksi ottelusarjaan vaikuttava tekijä voi olla edelleen loukkaantumiset. Toni Laakso on sivussa ja Tommi Mäentausta loukkasi jalkansa toisella jaksolla. Kouvola tekee varmasti kaikkensa, että Mäentausta pysyy täydessä pelikunnossa, sillä hän on Koplan sisäpelissä korvaamaton pelaaja. Myös Sotkamolla on omat loukkaantumishuolensa, mutta ainakin keskiviikkona eläintärkeät Niilo Piiponiemi ja Joni Rytkönen pelasivat vahvan sisäpelin.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Kouvolan finaalipaikka huutaa yhtä miestä ja hänen aurinkolasejaan"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×