Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Kossulla käy kylmät – mesenaatti kuoli, pelinjohtaja lähtee, joukkue hajoaa

Tomi Niskanen jättää Koskenkorvan ja johtaa ensi kaudella Lapuan naisten peliä. (Kuva: Juha Tamminen)

Superpesistä vuosikausia omalla erikoislaatuisuudellaan piristänyt Koskenkorvan Urheilijat on haastavan tilanteen edessä. Kossun menettää pelinjohtajansa Tomi Niskasen, joka siirtyy Lapuan naisjoukkueen pelinjohtajaksi. Lisäksi Koskenkorvalla mietitään, millä strategialla seura lähtee ensi kauteen ja tuleviin vuosiin: tehdäänkö nyt raju nuorennusleikkaus ja tingitään menestyksestä vai yritetäänkö ensi kaudeksi sittenkin vielä koota kilpailukykyinen joukkue?

Kossulla on tällä hetkellä sopimukset vain Juho Hakomäen, Anttoni Jakobssonin, Tuomas Tuohisaaren ja Kankaanpäästä hankitun Ville-Veikko Ollin kanssa. Heidän rinnalleen on tarkoitus nostaa seuran omia nuoria sekä tehdä muutama täsmähankinta. Koskenkorva on ollut neuvottelukosketuksessa Kankaanpään Jouni Itävalon ja Henri Pulkkisen kanssa, mutta siirtojen toteutuminen näyttää epävarmalta.

Koskenkorva ei ole yllättäen neuvotellut jatkosopimuksista kokeneiden Jere Dahlströmin, Antti Kuusiston ja Janne Leppälän kanssa. Seurajohdossa olisi halukkuutta päästä kokeneesta kaartista eroon, mutta jos täsmähankinnat eivät onnistu, Kossu saattaa joutua muuttamaan vielä suunnitelmiaan. Ainakin Dahlström haluaisi jatkaa peliuraansa joko Kossussa tai jossakin muussa seurassa.

Koskenkorva oli legendaarisen Antti Alhon johdolla pitkään omalaatuinen ja omavarainen seura. Alho ehti jättäytyä Kossun toiminnasta sivummalle ennen yllättävää menehtymistään. Nyt Koskenkorvalla totutellaan elämään ilman Alhoa, hänen rahojaan ja hänen monimutkaisia sopimuksiaan. Uudella seurajohdolla on kyllä kunnianhimoa, mutta taloudet kylmät lait rajoittavat hurjimpia suunnitelmia. Päättynyt kausi oli Kossulle raskas, mikä on yksi syy joukkueen nuorentamiseen ja halventamiseen.

Siirtosyksy on vielä kesken, mutta kaikki signaalit viittaavat siihen, että Kossu vetää ensi kaudella happea myös tuloksellisesti. Joukkue tulee todennäköisesti heikkenemään, eikä tilannetta helpota se, jos seura palkkaa Niskasen paikalle pelinjohtajaksi ja valmennusvastaavaksi Jukka Latvalan. Latvalalla on lakeuksilla kulttimaine, mutta pelinjohtajana ja valmentajana hänen maineensa on raskaasti ylimitoitettu. Latvala johti päättyneellä kaudella Kiteen Pallon peliä, kunnes hänet erotettiin kesken kauden. Erottamisen syistä voisi käyttää kauniimpiakin ilmaisuja, mutta todellisuudessa Latvala naurettiin ulos valmennuksellisesti ja pelillisesti edistyksellisestä kiteeläisseurasta.

Vaikka Koskenkorva onkin taantumassa, Kossun kannattajien ei kannata menettää yöunia putoamisen vuoksi. Oulu ja Hamina ovat ensi kaudella täysin eri sarjan joukkueita heikentyvän Kossun kanssa. Paikka ylemmässä jatkosarjassa ja ensi kauden pudotuspeleissä on kuitenkin kiven takana, jos Kossu ei saa tai hanki kovan luokan vahvistuksia. Ja mikä pahinta, Koskenkorva on menettämssä paikkansa Etelä-Pohjanmaan ykkösseurana Seinäjoelle. JymyJussit oli jo päättyneellä kaudella Kossun edellä ja ensi kaudella ero kasvaa dramaattisesti.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Kossulla käy kylmät – mesenaatti kuoli, pelinjohtaja lähtee, joukkue hajoaa"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×