Kitee nappasi huippulupauksen – viisaita hankintoja

Yleinen

Kitee nappasi huippulupauksen – viisaita hankintoja

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 24.8.2017

Kiteen Pallo on tehnyt mielenkiintoisia ratkaisuja. Se sai jo kesällä solmittua Hannes Pekkistä lukuun ottamatta runkopelaajiensa kanssa vähintään ensi kauden mittaiset sopimukset. Loppukesän aikana ensi kauden joukkueen rakentaminen on sujunut myös vauhdikkaasti. ELMO:n tietojen mukaan Kitee on tehnyt kaksi mielenkiintoista hankintaa nappaamalla lukkari Jesse Eskelisen ja Valentin Ikosen Kouvolasta.
Haminassa päättyneellä kaudella lainalla pelannut Eskelinen on Suomen suurimpia lukkarilupauksia. Hän pelasi jo viime syksynä Kouvolassa erinomaisen välieräsarjan Vimpeliä vastaan ja monet odottivat – perustellusti -, että Kouvola olisi nostanut hänen ykköslukkarikseen. Kitee saa Eskelisestä erinomaisen lukkarin ja hänen hankintansa vapauttaa Joni Tervon siirtämisen lyöjäjokeriksi.
Ikonen on myös viisas hankinta. Sieppari Hannes Pekkinen on siirtymässä suurempien lihapatojen ääreen – todennäköisesti Joensuuhun –  ja Ikonen ottaa hänen paikkansa etukentällä. Vaikka Ikonen ei olekaan Superin kovinta kotiuttajaeliittiä, hän tuo kuitenkin tarvittavaa lisävoimaa kotiutusosastolle.
Jo aiemmin Kitee vahvisti hankkineensa Haminassa päättyneellä kaudella pelanneen koppari Jani Ahosen, joka korvaa Ouluun siirtyneen Ville Postin.
Pelinjohtajakysymys on myös mielenkiintoinen. Kesken kauden Espanjasta löydetty Raimo Bragge sai Kiteen lentoon ja KiPa kiilasi komeasti ylempään loppusarjaan. Alun perin Braggen keikan piti olla vain tämä kesän keikka, mutta nyt Kiteellä taivutellaan Braggea Kiteen viuhkaan myös ensi kaudeksi. Braggen jatkaminen olisi yhtä pieni yllätys kuin se, että talvikuukausien aikana Kiteen harjoittelusta vastaisi Kiteen entinen tähtipelaaja ja entinen pelinjohtaja Vesa Varonen, joka on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen alas vuorilta.
Kiteen tuuli on muutenkin kääntymässä oikeaa suuntaan. Vaikeimmat talouskarikot ovat takana ja Kiteen taakse on saatu Nightwishin, Kalervo Jaatisen ja Martti Kupiaisen johdolla useita paikallisia tukijoita.
Muutokset eivät tee Kiteestä vielä mestaria, ei edes mitalijoukkuetta. Mutta suunta on jälleen ylöspäin ja ellei mitään radikaalia tapahdu, Kitee on myös ensi kaudella ylemmän kastin joukkue.