Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Kesän paras pesäpallouutinen – “Melkein kuin lottovoitto”

Anssi Lammilan paluu takaisin pelikentille on iso voitto Kouvolalle. @ Juha Tamminen / All Over Press

Kouvolan Pallonlyöjät kävi keskiviikkona pokkaamassa odotetun voiton sarjajumboksi juuttuneesta Alajärvestä. Ottelun paras uutinen oli kuitenkin  Anssi Lammilan paluu takaisin Kouvolan pelaavaan kokoonpanoon. Lammila sai ennen kesäkuussa pelattua Siilinjärvi-ottelua sairauskohtauksen ja hänen tilanteensa näytti kesäkuisten arvioiden perusteella huolestuttavalta. Lammila toipui kuitenkin odotettua nopeammin ja keskiviikkona hänet nähtiin jälleen tositoimissa.

Lammilan paluu kehiin on Kouvolan kannalta melkein kuin lottovoitto. Lammila on joukkueen kapteeni ja niin pelillisesti kuin henkisesti yksi joukkueen ehdottomista kulmakivipelaajista. Lammila pelaa ulkona elintärkeässä etulukijan roolissa. Sisällä hän on normaalisti numero 2 ja yksi Superin parhaista ja varmimmista ykkösvaihdon purkajista. Keskiviikkona Lammila pelasi kakkoskärjessä numerolla seitsemän, mutta on vain ajan kysymys, milloin hän palaa takaisin omalle paikalleen kakkoseksi.

Vaikka Lammilan paluu onkin iso asia Kouvolan kannalta, Lammila ei kuitenkaan muuta Kouvolan syksyn odotetta. Kouvolan ulkokenttä ei kestä vertailua kolmen suurimman mestarisuosikin, Sotkamon, Vimpelin ja Joensuun, kanssa. Siksi Kouvolan kohtalona on taipua välierissä ja pelata pronssiottelussa. KPL:n ainoa sauma päästä loppuotteluun on se, että se saisi välierissä vastaansa siipirikon Vimpelin. Vimpeli oli vielä kesäkuussa hirmu iskussa, mutta joukkueen peli on alkanut sen jälkeen sakata ja tilannetta on pahentanut entisestään joukkueen tärkeimmän pelaajan, Mikko Kanalan, loukkaantuminen. Jos Vimpeli ei saa Kanalaa takaisin kehiin ja peliänsä takaisin jengoilleen, silloin Kouvolalla voisi olla mahdollisuudet, muuten ei.

Keskiviikkona Alajärvellä nähtiin toinenkin mielenkiintoinen asia, kun 14-vuotias Elias Pitkänen pelasi Kouvolan riveissä ensimmäisen Superin ottelunsa. Pitkäsestä tuli samalla kaikkien aikojen nuorin miesten pääsarjassa pelannut pelaaja. Pitkäsellä on keskiviikkona ikää 14 vuotta 8 kuukautta ja 24 päivää. Aiempi ennätys Marko Pelkosella, joka debytoi Superissa tasan kuukautta Pitkästä vanhempana. Pitkänen löi juoksun ja toi yhden juoksun, joten hän meni samalla myös niiden ikätilastojen kärkinimeksi.

Pitkänen pelaa koripalloa ja on kiistatta monilahjakkuus, mutta kysyn silti vanhana kyynikkona, oliko kyseessä pelillinen vai markkinoinnillinen ratkaisu?

Toivottavasti pelillinen.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Kesän paras pesäpallouutinen – “Melkein kuin lottovoitto”"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×