Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Kalevan kisojen superteko jää mediakatveeseen – miksi Yle jättää tekemättä urheilukulttuuriteon?

Maria Huntingtonia ja naisten 7-ottelua katsoisi enemmänkin. @ Mikko Lieri / All Over Press

Naisten 7-ottelusta on kehkeytynyt näiden Kalevan kisojen toistaiseksi mielenkiintoisin laji. Valitettavasti ottelut ovat taas kerran jääneet ilman ansaitsemaansa mediahuomiota.

Maria Huntington on vetänyt upeaa sarjaansa, jolla kolkutellaan Dohan MM-kisojen pisterajaa 6300, vain kiivaimpien laji-ihmisten seuratessa.

Asian hyvä puoli on tietenkin se, että Huntington juoksee ratkaisevan 800 metrin kisan tv-kameroiden edessä. Jos Hän painelee hitusen alle nykyisen ennätyksensä ja 2.23:n nurkille, menee MM-raja rikki.

Toinen hyvä puoli Kalevan kisojen, ja koko kesän, ottelukokemuksissa on se, että naisottelijoiden koko lajiryhmä on nyt hyvässä nosteessa. Huntingtonin ohella Universiadivoittaja Mia Sillmanissa on kaikki ainekset nousta lähivuosina jopa SE-tasolle – ja sehän tarkoittaisi jo kovaa eurooppalaista tasoa se. Eivätkä Jutta ja Hertta Heikkinenkään kaukana sitä vauhtia kehity.

Harmillinen huono puoli on vain se, että tämä suomalaisen yleisurheilun upea kehitysilmiö ei meinaa mitenkään mahtua tv-tuotantojen ohjelmakaavioihin – ja otteluihin liittyvä hienous ei välity kotikatsomoihin.

On tietysti ymmärrettävää, ettei Yle voi varata koko viikonloppua Kalevan kisojen lähettämiseen pääkanavillaan, mutta olisiko silti mahdotonta ajatella, että areenan puolella olisi tarjolla jonkinlainen perusfeedi otteluista – ja ylipäänsä aamupäiväkisojen tarjonnasta.

Totta kai suurin yleisökiinnostus on iltakisoissa, mutta toisaalta, kyllä Kalevan kisojen ydinmehu on silti aistittavissa juuri aamupäiväkisoissa, kansallisen yleisurheiluporukan taistellessa omassa pääkilpailuissaan omia ennätyksiään ja viimeisiä tarjolla olevia loppukilpailupaikkoja tavoitellun.

Olisi melkoinen mediateko ja urheilukulttuuriteko nostaa tämä yleisurheilun syvä perussisältö myös jonkinlaiseen medianäkyvyyteen.

Miksi Yle oikeastaan jättää tämän urheilukulttuuriteon tekemättä – etenkin kun yleisurheilulla on niin hyvät katsojamäärät kuin sillä on?

Osta elokuun Elmo diginä  tai tilaa Elmo 4 kk 35 euroa!

2 kommenttia kohteessa ”Kalevan kisojen superteko jää mediakatveeseen – miksi Yle jättää tekemättä urheilukulttuuriteon?”

  1. Ymmärrän, että YLE ei voi ennakoida, että 7-ottelusta muodostuu näin mielenkiintoinen,jännittävä ja kovatasoisen kilpailu.

  2. Yleltä pitäisi poistaa kaikki urheiluoikeudet. Onneksi jääkiekon MM-kisat tulevat maksukanavan kautta, joka näyttää kaikki ottelut ja ennen kaikkea kokonaan. Näin tällainen lajiniilo voi tallentaa ne itselleen kokonaan. Ylehän ei koskaan näytä tv-kanavillaan kaikkia otteluja kokonaan ja suorana, vaikka sillä olisi oikeudet. Tämä on nähty niin jalkapallon MM-kisoissa, jääkiekon naisten MM-kisoissa kuin jääkiekon nuorten MM-kisoissakin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×