Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Kalevan kisojen kummallisin suoritus – hurjaa ennätysveto tulossa lähiviikkoina

Camilla Richardssonin esitys Kalevan Kisoissa lupaa hyvää. @ Mikko Lieri / All Over Press

Kalevan kisoissa nähtiin yksi suomalaissuoritus, jonka syvällisempi pohdinta lipsahti ohi suurimman julkisen huomion.

Camilla Richardssonin estemestaruus tuli niin ylivoimaisen suorituksen jälkeen ja niin perushyvällä ajalla 9.44,21, että koko asia ohittui itsestäänselvyytenä – ja huomio meni muihin kisatapahtumiin.

Mutta pysähdytäänpä tähän suoritukseen hetkeksi.

Richardssonin vetoa leimasi kaikinpuolinen pakkokeikan maku. Lappeenrantaan tultiin hoitamaan suomenmestaruus vähimmällä mahdollisella riesalla.

Harjoittelussa fokus on Dohassa ja kilpailukalenterissakin ne mielenkiintoisimmat kisat ovat jossakin ihan muualla kuin Kalevan kisoissa. Siksi tähän kisavetoon tultiin hoitamaan homma pois tyylikkäästi.

Se heijastui Richardssonin juoksussa.

Juoksu on juuri nyt hyvässä tikissä. Urheilija on kunnossa, askeleeseen on tullut voimaa ja pitoa, kestävyyspuoli on täyttä rautaa. Mutta jotenkin Lappeenrannan suorituksessa oli poissaoleva maku. Meno oli jäykähköä, esteiden ottaminen suorastaan surkeaa. Vauhdinjakokin vähän mitä sattuu.

Silti, tälläkin meiningillä, kellot pysähtyivät ajassa 9.44,21.

Se on toki reilusti Richardssonin ennätystä heikompi, eikä juuri ketään hätkäytä, mutta silti kyseessä on laadukas kansainvälisen tason lopputulos. Kovin monessa lajissa ei Lappeenrannassa mestaruutta otettu yhtä tasokkaalla ajalla.

Kun tämä aika syntyy näin sekavan ja suoraan sanoen heikossa kontrollissa juostun kisan tuloksena, herää väistämättä kysymys: Mitä tapahtuu, kun tämä juoksija oikeasti keskittyy johonkin kisaan juoksemaan parhaan mahdollisen kisansa, ja saa vielä ympärilleen kovaa kansainvälistä seuraa?

Richardsson tuhlaili Lappeenrannassa pelkästään esteiden kanssa hutilointiin 10-15 sekuntia.

Lisäksi kylmä kisa, olematon kilpailutilanne ja harjoituksellisestikin vielä hitusen keskeneräinen tilanne puraisivat suorituksesta paljon tehoa pois.

Kaiken tämän jälkeen on pakko todeta, että Richardsson on juuri nyt hämmentävän kovassa kunnossa. Ei pidä hämmästyä, jos elokuun aikana tärähtää todella kova suoritus 9.30:n maisemiin – jopa allekin.

Sillähän noustaan eurooppalaisissa tilastoissa korkealle, ja MM-kisoissakin vahvaksi finaalitasolle.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Kalevan kisojen kummallisin suoritus – hurjaa ennätysveto tulossa lähiviikkoina"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×