Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Kaatuuko Sotkamon Jymyn finaalipaikka Roope Korhoseen?

Roope Korhonen on pelannut välieräsarjassa alle oman tasonsa. @ Jami Ivanoff / All Over Press

Sotkamon Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien välieräsarjasta on muodostunut erikoinen pesäpallonäytelmä.

Erikoisista asioista ensimmäinen on se, kuinka herkästi otteluiden voimasuhteet heittelevät otteluiden sisällä. Tiistain neljäs välierä oli tästä hyvä esimerkki. Sotkamo voitti helposti ensimmäisen jakson ja toinenkin jakso kulki sen hallinnassa, kunnes Antti Kiiskisen alokasmainen harhaheitto toisen jakson kolmannessa vuoroparissa käänsi ottelun kulun ja Kouvolan 0-2-tappioasema vaihtui pikavauhdilla 6-2-johdoksi.

Myös sunnuntain kolmas välierä noudatti samanlaista kaavaa: Sotkamo näytti menevän helppoon voittoon, kunnes Kouvola heräisi toisella jaksolla kuolleista ja käänsi lopulta koko ottelun itselleen. Tiistaina Kouvolan nousu ei onnistunut, sillä Sotkamo voitti supervuoron Roope Korhosen kotiutuksella. Korhosen lyönti oli toki hyvä ja  Valtteri Luoman katkaisu erinomainen, mutta Luoman hätäinen heitto suuntautui ohi kotipesän ja varma palo vaihtui ottelun ratkaisujuoksuksi.

Toinen erikoisuus liittyy Roope Korhoseen. Korhonen on tottunut olemaan kovissa paikoissa jäätä, mutta välieräsarjassa Kouvolaa vastaan hän ollut täysin epävireessä. Tiistainakin hän pääsi yrittämään kotiutusta viidesti, mutta löi vain yhden juoksun.

Hätäisimmät ovat epäilleet, että Korhosella olisi joku salassa pidetty vamma. Ei ole. Kysymys on vain siitä, ettei Korhosen lyönti ole osunut keskelle mailaa sillä tavalla kuin hänen kohdallaan on totuttu.

Jymyn kannalta Korhonen on kriittinen pelaaja, varsinkin jos ja kun Jani Komulaisen luotto ykköspyssyynsä ei ala horjua. Tiistaina Korhosella on vara pelata heikko peli, mutta onko hänellä vara epäonnistua myös viidennessä välierässä torstaina Sotkamossa? Punnukset joukkueiden välillä on niin tasan, että Korhosen onnistumisessa voi piillä jopa koko ottelusarjan ratkaisu, sillä tilanteiden tekemisen ei pitäisi olla kummallekaan joukkueella ongelma Hiukassakaan.

Eli mitä Korhoselta ja Sotkamolta voidaan torstaina odottaa?

Siinäpä se kysymys onkin. Korhosella on ennenkin ollut urallaan heikompia otteluita, mutta yleensä kuivemmat kaudet ovat päättyneet siihen, että seuraavassa ottelussa hän lyö neljä juoksua ja Sotkamossa on taas tuuletettu.

Mutta ei mennä asioiden edelle, varoitetaan vain. Nyt tilanne on se, että finaaliin voi mennä kumpi joukkue tahansa.

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Kaatuuko Sotkamon Jymyn finaalipaikka Roope Korhoseen?"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×