Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Joensuu paikkaa Jussilan lähdön rajuilla hankinnoilla – “Jopa ykkössuosikki”

Antti Hartikainen on siirtymässä ensi kaudeksi Joensuuhun. @ Juha Tamminen / All Over Press

Joensuun Maila on valmis korvaamaan Tuomas Jussilan lähdön rajuilla hankinnoilla.

Ulkopelissä Jussilan paikkaajaksi on tulossa Siilinjärven Pesiksen Samu Vainikainen. Jussila on pelannut vaihtotilanteissa elintärkeällä etulukijan paikalla ja takatilanteissa kakkospuolen syvintä pussinpohjaa. 28-vuotias Vainikainen on mielenkiintoinen pelaaja, sillä useat Superin seurat Sotkamon Jymyn johdolla on houkutelleet häntä riveihinsä jo useana vuonna.

Sisällä Jussilan paikan kakkosena ottaa Kiteeltä tuleva Topi Hurskainen.26-vuoitas Hurskainen Kiteen tämän hetken paras pelaaja. Suuren sisäpeliroolin lisäksi Hurskainen lukeutuu Superin parhaisiin koppareihin.

Kolmas Joensuun ostolistalla oleva tähtiluokan hankinta on Kouvolassa loistokauden pelannut Antti Hartikainen. Hartikaisesta kaavaillaan Joensuun uutta pääpelintekijää. Ulkona hänen roolinsa on kaventunut Sotkamon loistovuosista, mutta tämä kausi on osoittanut, että Hartikaisella on edelleen käyttöä myös ulkona, mikäli hän pystyy pelaamaan ilman loukkaantumisia.

Tilaa Elmo 4 kk 35 euroa! Varmista samalla se, että saat ilmaiseksi ensi viikolla ilmestyvän Elmon Superpesiksen pudotuspelien digierikoisnumeron!

Lisäksi Joensuussa saatetaan joutua pohtimaan jokeripelaajien kohtaloa. Aleksi Rautiainen on lopettamisaikeissa ja jokeriosastolla saattaa tapahtua muutakin liikehdintään molempiin suuntiin.

On ymmärrettevää, että Joensuu haluaa täyttää Jussilan sappaat. Siinä mielessä Hurskaisen ja Vainikaisen hankinnat ovat loogisia. Lisäksi Hurskainen paikkaa Joensuun haavoittuvinta osaa, takakenttää. Vainikainen on myös kelpo vaihtaja ja tuo sitä kautta leveyttä JoMan sisäpeliin.

Hartikainen on JoMan kiikarissa olevista hankinnoista omalla tapaa mielenkiintoisin. JoMa tulisi periaatteessa toimeen ilman häntäkin, mutta JoMa haluaa selkeästi koota ensi kaudeksi huippujoukkueen – ja Hartikainen sopii tähän strategiaan.

Mielenkiintoisin muutos Joensuussa tapahtuu kuitenkin pelinjohtajan paikalla. Sotkamon kahdesti Suomen mestariksi luotsanneen Mikko Korhosen palkkaaminen uudeksi pelinjohtajaksi oli erinomainen veto Joensuulta. Myös suunnitelmissa palkata Sotkamon entinen lukkari Mikko Lahtinen Korhosen kakkoseksi on vahva järkensä.

Juhani Lehtimäki ei ole huono pelinjohtaja, mutta Korhonen on silti eri kaliiperin pelinjohtaja. Hän menee suoraan Superin pelinjohtajapörssin ykköskoriin. Samalla Joensuussa varmistetaan se, että JoMa pysyy vuorenvarmasti pelin evoluution kärjessä.

Jussilan lähtö on toki iso menetys, mutta jos Joensuu saa vietyä kaikki hankintansa pesään asti, JoMa ei heikkene ensi kaudeksi, vaan vahvistuu – ja vahvistuu niin paljon, että sillä voi hyvinkin olla ensi kauden kovin materiaali Superissa ja se voi lähteä kauteen Korhosen ohjissa suurempina mestarisuosikkina.

Muista kärkiseuroista Vimpeli tuskin tekee suuria peliliikkeitä, vaikka Sami Haapakoski siirtyisikin Pattijoelle. Myös Sotkamossa muutokset jäänevät pieniksi. Antti Korhonen halutaan siirtää linjaa ja hänen paikalleen etukentälle kaavaillaan Koskenkorvalla loppukaudella lainalla pelannutta 19-vuotiasta Ville Veittikoskea. Ainoa lähtökuopissa oleva pelaaja on Jere Vikström. Kouvolassa suurin muutos – ja samalla suurin takaisku – on Antti Hartikaisen lähtö. Lisäksi Kouvola joutuu etsimään uuden pelinjohtajan, sillä Matti Iivarinen ei jatkaa enää ensi kaudella Koplassa.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Joensuu paikkaa Jussilan lähdön rajuilla hankinnoilla – “Jopa ykkössuosikki”"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×