Imatra vie jälleen Superpesis-avauksen Fuengirolaan

Yleinen

Imatra vie jälleen Superpesis-avauksen Fuengirolaan

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 13.9.2017

Yksi tämän kauden onnistuneimmista pesäpalloteoista oli Imatran Pallo-Veikkojen ajama hanke pesäpallokauden avaamisesta Fuengirolassa. Tapahtuma ylitti odotukset, sillä Fuengirolan stadion myytiin Imatran ja Sotkamon kohtaamisessa loppuun. Paikalla oli 2700 suomalaista pesäpallofanaatikkoa sekä Espanjan Aurinkorannikolla asuvaa suomalaista. Mahtuipa katsomoon myös paikallisiakin ihmettelijöitä.
Joensuun ja Kouvolan kohtaaminen päivää aiemmin Tukholmassa sopi samalla tavalla Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin. Tapahtumana se jäi kuitenkin Fuengirolan varjoon, sikäli kun näitä otteluita ylipäätään kannattaa panna paremmuusjärjestykseen. Molemmat olivat erinomaisia ideoita.
Nyt Imatralla on ELMOn tietojen mukaan päädytty siihen, että myös ensi kausi avataan Fuengirolassa huhtikuussa. Uutta on se, että IPV:n vastustajaksi ottelussa asettuu viime kauden Suomen mestari Vimpelin Veto. Miesten ottelu saa rinnalleen myös naisten Superpesis-ottelun, jossa kohtaavat Lappeenranta ja Lapua.
Imatran Pallo-Veikoille sekä hanketta vahvasti tukemassa oleville Imatran kaupungille ja Fuengirolan suomalaisyhteisölle on nostettava hattua. Pesäpallo on ollut monessa asiassa edelläkävijä ja pesäpallon virallisten sarjaotteluiden vieminen maan rajojen ulkopuolelle on osoitus siitä, että pesäpallosta löytyy edelleenkin erinomaisia ideoita ja sopivaa ennakkoluulottomuutta toteuttamaan villeimmätkin ideat.
Ennakkoviestit Fuengirolasta kertovat, että ottelun järjestäjät saavat varautua ahtauteen. Monet suomalaisyhteisön jäsenet missasivat viime kevään tapahtuman, mutta eivät tulevaa.