Imatra teki pesäpallon syksyn kovimman kaappauksen

Yleinen

Imatra teki pesäpallon syksyn kovimman kaappauksen

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 17.9.2017

Pesäpallon siirtomarkkinoiden syksyn yllättävin ja kovin uutinen tulee Imatralta. IPV on ELMOn tietojen mukaan saanut haaviinsa lyöjäjokerilegendan Jere Dahlströmin Koskenkorvalta. Dahlströmin siirto on yksi IPV:n pitkä historian kovimmista pelaajasiirroista ja se vertautuu uutisena Jukka Holttisen kaappaamiseen IPV:n lukkariksi 80-luvulla.
Dahlström on lyönyt urallaan miesten Superpesiksen runkosarjassa kaikkiaan 1164 juoksua. Hänen edellään kaikkien aikojen lyöjätilastossa on vain Sami Joukainen. Dalström ollut urallaan neljästi Superin lyöjäkuningas ja hän voitti Suomen mestaruuden Vimpelissä 2010. Tällä kaudella Dahlström löi runkosarjassa 84 juoksua.
Dahlström on Imatralle iso hankinta pelillisesti. Loistokauden pelannut lyöjäjokeri Lauri Rönkkö sai kutsun takaisin Sotkamoon ja vaikka Rönkön pelaaminen ensi kaudella Jymyn lopullisessa Superin miehistössä onkin epävarmaa, IPV ei voinut jäänyt odottamaan Rönkön ensi kesän kohtaloa. Dahlström paikkaa monipuolisena ja kylmähermoisena ratkaisijana Rönkön ja hän on ensi kaudella elintärkeässä roolissa IPV:n menestymisen kannalta.
Sen lisäksi, että Dahlström on pelillisesti äärihankinta, hän tuo uskottavuutta koko Imatralle. IPV:ssä on laitettu viimeisten vuosien aikana kuntoon taustat, talous ja olosuhteet – ja joukkueen kehittäminen on tullut vuoroon vasta niiden jälkeen. Nousu vuosi sitten ja positiivinen avauskausi Superissa tarvitsivat myötätuulen ja nosteen jatkamiseksi isoa profiilihankintaa ja Dahlström on sellainen, vaikka Dahlström toki onkin jo 37-vuotias.
IPV on toistaiseksi ollut siirtomarkkinoilla menettäjän roolissa, mutta siirtosyksy ei ole ohi – eikä se pääty IPV:n osalta Dahlströmiin. Hankintalistan kärjessä on huippuetenijä Haminaan siirtyneen Lauri Kaartokallion tilalle.
Dahlströmin myötä IPV kuuluu ensi kaudella keskikastin haastajaryhmään. Paikka kahdeksan joukkueen pudotuspeleissä on toki haasteellinen, muttei missään tapauksessa mahdoton. Joka tapauksessa Imatralta tuli nyt näyttö, että seurasta löytyy röyhkeyttä ja voimaa toimia myös siirtomarkkinoilla. Ostojoukkuetta IPV ei tee tulevaisuudessakaan, mutta latu isoille täsmähankinnoille on avattu.