Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Ilveksen kohutun maalitykin vahvuus on myös hänen heikkoutensa

Lauri Ala-Myllymäki teki hattutempuin ottelussa KPV:tä vastaan. Ja juhlittavaa riitti. @ Miikka Jääskeläinen / All Over Press

Veikkausliigaa hallitsevan Ilveksen kymppipaikan pelaaja, Lauri Ala-Myllymäki, on loistanut tällä kaudella. Ala-Myllymäki on tehnyt jo kunnioitettavat kahdeksan osumaa. Kahdeksan maalin lisäksi hänellä on kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Ala-Myllymäki on puhdas Ilveksen kasvatti. Pirkkalassa syntynyt 22-vuotias peluri kolusi läpi Ilveksen juniorijoukkueet ja debytoi edustusjoukkueessa jo vuonna 2013. Ala-Myllymäki on pelannut pitkin juniorivuosiaan myös Suomen nuorten maajoukkueissa.

Ala-Myllymäen lopullinen läpimurto ei ole tullut siis yllätyksenä, sen verran laadukkaasta junioripelaajasta on kysymys. Oikeastaan yllättävämpää on se, että Ala-Myllymäki ylipäänsä enää pelaa Ilveksessä. Parhaita pelivuosiaan lähestyvälle Ala-Myllymäelle on varmasti kysyntää esimerkiksi muissa pohjoismaissa. Pelitaitojensa puolesta tamperelaisella on kaikki edellytykset luoda hyvä ura Suomen rajojen ulkopuolella.

Yksi Ala-Myllymäen tämän kauden menestyksentekijöistä on ollut hänen maalimääränsä. Kahdeksan maalia 12 ottelussa on erinomainen saldo. Hänen edellään sarjan maalintekijätilastossa on vain Interin Filip Valencic. KuPS:n Lucas Rangel on tehnyt kahdeksan maalia.

Se, miten Ala-Myllymäen maalit ovat tulleet, kertoo paljon siitä, millainen pelaaja hän viimeisellä kolmanneksella on. Hän on tehnyt yhden maalin pilkusta, kaksi maalia rangaistusalueen sisältä ja peräti viisi maalia rangaistusalueen ulkopuolelta. Kaukolaukaukset ovat olleet Ala-Myllymäen vahvin ase, eivätkä vastustajat ole kyenneet pysäyttämään hänen tykkiään.

Viimeisimmässä ottelussa, kun vastassa oli Tampereella SJK, Ala-Myllymäki näytti kaikista tyypillisintä osaamistaan. 2-0-maali oli klassista Ilvestä ja klassista Ala-Myllymäkeä. Puolinopea eteneminen kymppialueelle, jossa Ala-Myllymäki liikahti positiiviseen peliasentoon. Pallo haltuun nelosalueella ja terävä nilkkapotku maalin takanurkkaan toisella kosketuksella. Pam, ja pallo oli alanurkassa.

Ala-Myllymäen kohdalla mielenkiintoinen kysymys onkin nyt se, pääseekö hän käyttämään huippuominaisuuttaan Suomen rajojen ulkopuolella, jos hän sinne lähitulevaisuudessa siirtyy. Fakta on, että esimerkiksi muissa pohjoismaiden sarjoissa tilaa on vastustajan puolustuslinjan edessä vähemmän kuin Veikkausliigassa. Kaukolaukausten ampuminen vaikeutuu jo siksi.

Toinen fakta on, että Ala-Myllymäki suorittaa tällä hetkellä maalinteon suhteen omien taitojensa ylärajoilla. Tällä hetkellä hän tekee maaleja jopa todennäköisyyksiä vastaan. Kaukolaukaukset ovat pääosin pienten todennäköisyyksien maalipaikkoja. Pidemmässä otannassa tehot tasoittuvat todennäköisyyksiin.

Ala-Myllymäki on pelannut viimeisen kolmen vuoden aikana Ilveksessä 72 veikkausliigaottelua. Niissä hän on tehnyt yhteensä 17 osumaa. Se ei ole samanlainen tahti kuin tämän kauden poikkeuksellinen tahti, vaan Ala-Myllymäelle normaalimpi tahti. Pitäisikö hänen nostaa maalinteon todennäköisyyksiä opettelemalla liikkumista kaukolaukauksia laadukkaampiin maalipaikkoihin? Jos hän siis haluaa tehdä maaleja systemaattisesti ulkomaillakin.

Jos Ala-Myllymäki ei pysty profiloitumaan kansainvälisillä kentillä maalintekijäksi, niin minkälainen on hänen pelaamisensa identiteetti, jolla hän menestyy? Tähän kysymykseen hänen on pystyttävä tulevina vuosina vastaamaan. Tällä hetkellä se on vielä hieman epäselvää.

Tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan tästä tai osta heinäkuun Elmo irtonumerona tästä – myös tarjoushintaan!

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Ilveksen kohutun maalitykin vahvuus on myös hänen heikkoutensa"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×