Hyvinkään Tahko vaihtaa pelinjohtajaa – Pihkalassa iso tuuletus

Yleinen

Hyvinkään Tahko vaihtaa pelinjohtajaa – Pihkalassa iso tuuletus

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 14.8.2017

Hyvinkään Tahko vaihtaa ensi kaudeksi pelinjohtajaa. Sami Sirviön paikan viuhkassa ottaa seuran naisjoukkueen tällä kaudella Superiin nostanut Iiro Haimi. 29-vuotis Haimi oli voittamassa pelaajana Tahkossa Suomen mestaruutta 2007, mutta joutui lopettamaan pelaajauransa selkävaivojen vuoksi.
Tahkossa lakaisee muutenkin iso luuta syksyllä. Tahkon Superpesis-joukkueen pitkäaikainen keulahahmo Jorma Kosunen jää sivuun ja Tahkolle kootaan Tahko ry:n puheenjohtajan Janne Rätön johdolla uutta seurajohtoa.
Pelaajapuolella suurin taistelu käydään loistokauden pelanneen Juha Puhtimäen kohtalosta. Joensuun Maila on tarjonnut Puhtimäelle kovaa sopimusta, mutta Tahko on tehnyt hänelle vastatarjouksen ja Hyvinkäällä ollaan toiveikkaita, että Puhtimäki jatkaa seurassa.
Tahkon uusi johto on neuvotellut myös Tahko-legenda Juha Korhosen kaappaamisesta takaisin Kouvolasta. Korhonen korvaisi jokeri Ville Keron, joka joutuu työkiireiden vuoksi lopettamaan pelaamisen Tahkossa.

Pekka Arffmanin analyysi:

Tahkossa on alkamassa selvästi uusi ajanlasku. Jorma Kosusen aikakausi on päättymässä ja uusi seurajohto haluaa aloittaa monet asiat puhtaalta pöydältä. Kosunen teki töitä uupumattomasti, mutta ajoi itsensä lopulta nurkkaan. Kosunen käänsi selkänsä monelle entiselle tahkolaiselle ja monet entiset tahkolaiset Kosuselle. Myös monet yhteistyökumppanit vieroksuivat Kosusen toimintamalleja.
Muutos tulee hyvään saumaan, sillä Tahkossa on potentiaalia. Joukkue on nuori ja seuran A-pojat pelaavat A-poikien SM-välierissä. Tahko on myös Etelä-Suomen kiistaton ykkösseura ja sinne on helpompi houkutella pelaajia muualta Suomesta kuin periferian pikkupaikkakunnille.
Myös pelinjohtajan vaihtaminen on hyvä ratkaisu. Sami Sirviöllä oli ansionsa, mutta hän oli viimeisinä aikoina leipäpappi, joka ei jaksanut enää innostua pelin ja pelaajien kehittämisestä koko sydämellään. Iiro Haimi edustaa uutta ja nuorta pelinjohtajasukupolvea. Hänen näyttönsä juniorijoukkueissa ja Tahko Leideissä ovat lupaavat, mutta Haimia ei ole vielä punnittu miesten vaa’alla. Nyt punnitaan.
Haimin ja Tahkon kannalta kriittinen kysymys ensi kautta ajatellen liittyy Juha Puhtimäkeen. Puhtimäki voittaa runkosarjan kärkilyöntitilaston ja myös lukkarina hän on kehittynyt koko ajan. Puhtimäestä on tullut nykyisen Tahkon ylivoimaisesti tärkein pelaaja ja hänen pitämisensä on Tahkolle kaikki kaikessa. Joensuu haluaisi Puhtimäen Mika Väisäsen paikalle lukkariksi, mutta viimeiset tiedot Tahkosta kertovat, että Puhtimäki jäisi sittenkin Hyvinkäälle. Taistelu Puhtimäestä on Tahkon tämän syksyn tärkein ottelu.
Toinen kriittinen kysymys on pääkotiuttaja. Ville Kero on pakko korvata mitat täyttävällä lyöjällä. Juha Korhonen sopisi rooliin täydellisesti. Korhosen kausi Kouvolassa on ollut pettymys. Hän roolinsa on kaventunut ja hän pääsee purkamaan ajoa usein vasta kolmantena tai jopa neljäntenä pelaajana. Tahkossa ja Pihkalan avaruudessa Korhonen pääsisi takaisin ykköskotiuttajan rooliin ja tulos olisi sen mukainen – niin Korhosen kuin Tahkon kannalta.
Jos Tahko saa pidettyä Puhtimäen ja löytää Keron paikalle Korhosen tasoisen jokerin, Tahkon uusi tuleminen näkyy myös sarjataulukossa. Mitalijoukkueeksi se ei vielä ensi kaudella nouse, mutta sijat 5-6 ovat sen haarukassa.
Ja mikä tärkeintä. Käyrät Pihkalassa näyttävät jälleen ylöspäin. Tahko on tulossa.