Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Hyvinkää ja JymyJussit paljastivat ensi kauden joukkueensa – luvassa potentiaalisia yllätyksiä

Markus Tunika Elmo
Markus Tuikan ura jatkuu Hyvinkäällä. @ All Over Press

Hyvinkään Tahko ja Seinäjoen JymyJussit julkaisivat ensi kauden joukkueensa. Varsinkin Tahkon hankinnat ovat mielenkiintoisia ja nostavat hyvinkääläisten osaketta miesten Superissa. Mistään mitaleista on turha vielä puhua, mutta jos siirtomarkkinoilla ei tapahdu mitään yllättävää, ensi kauden merkittävin asia on neljän kärkiseuran ja sen haastajien välisen kuilun kaventuminen. Joensuu on omassa luokassaan, mutta Vimpeli, Sotkamo ja Kouvola ovat täysin ampumaetäisyydellä Hyvinkäästä, Imatrasta ja Seinäjoesta. Kysymys ei ole pelkästään siitä, ketkä pääsevät ensi kaudella neljän sakkiin. Myös puolivälieristä on tulossa tasaisemmat kuin vuosikausiin. Toki ensi syksyyn on vielä matkaa, mutta ensi kaudella sarjan seiska saattaa hyvinkin pudottaa sarjan kakkosen – ja sitä ei ole Superissa ihan eilen nähty.

Hyvinkäällä käynnistyi kolme vuotta sitten uusi projekti ja nyt tehdyt hankinnat sopivat hyvin tähän linjaan. Tehtiin hyviä ja urallaan vielä kehitysvaiheessa olevia täsmähankintoja, jotka ovat selviä vahvistuksia nykyiseen joukkueeseen. Sotkamosta tullut Jere Vikström pääsee hoitamaan isoa tonttia polttolinjassa ja hän ottaa todennäköisesti sisäpelissä hihaansa kakkosen, jolloin Tahko saa siirrettyä jatkosopimuksen tehneen Lauri Vierimaan erinomaiseksi etenijäjokeriksi. Toisesta Jymy-hankinnasta, Markus Tuikasta, tulee etukentän johtava pelaaja. Sisällä hänen roolinsa jäänee pienemmäksi. Kolmas uusi pelaaja, Kristian Malikinen, on enemmänkin potentiaalinen optio kuin valmis pelimies.

Oikeastaan ainoa kysymysmerkki Tahkon ensi kaudessa on, kuinka hyvin uusi pelinjohtaja Pasi Kokkonen onnistuu viuhkassa. Iiro Haimi lähti Kouvolaan, mutta hänen peräänsä on turha itkeä.

Seinäjoen JymyJussien kokoonpano elää vielä, mutta paperilla joukkue ei parane tästä kaudesta. Juuso Myllyniemen lähtö on menetys ja Kossulta tullut Mikko Kytömäki on lähinnä arpalippu. JymyJussit olisi tarvinnut uuden huippulukkarin Henri Itävalon tilalle, mutta toivotaan, että Itävalo saa syöttönsä pysymään paremmin lautasella ensi kaudella.

JymyJussien tärkein haaste ja samalla sen mahdollisuus on siinä, kuinka paljon sen nuoret pelaajat kehittyvät vuodessa. Jussi Parven valinta pelinjohtajaksi oli odotettu ratkaisu, mutta tässä kohtaa JymyJusseilta olisi toivonut rohkeampaa peliliikettä – varsinkin, kun Kouvolassa erinomaista työtä tehnyt Matti Iivarinen on vapaalla jalalla.

Vaikka JymyJussien uutisten anti oli torstaina vaatimattomapi kuin Tahkolla, JymyJussien potentiaali ei ole kadonnut mihinkään. Jukka-Pekka Vainionpää on huippuluokan kotiuttaja ja joukkueesta löytyy kehityskelpoisia pelaajia. Jos JymyJussit saa kaivettua ensi kaudella potentiaalinsa irti, se kuuluu ilman muuta Hyvinkään ja Imatran ohella Vimpelin, Sotkamon ja Kouvolan haastajaryhmään.

 

1 kommentti kohteessa ”Hyvinkää ja JymyJussit paljastivat ensi kauden joukkueensa – luvassa potentiaalisia yllätyksiä”

  1. Jaaha, taas kerran on ensi kausi tasaisempi kuin aikoihin. Niinhän tämänkin kauden piti olla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×