Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Hyvä taistelu ei riittänyt Italiaa vastaan – Huuhkajien EM-kisapaikkaa uhkaa yllättävä vaara

Teemu Pukin maali ei riittänyt Italiaa vastaan Ratinassa. @ Mauri Ratilainen / All Over Press

EM-kisapaikka on lähellä, mutta Jussi Leppälahti varoittaa yllättävästä vaarasta.

Jussi, Markku Kanerva muokkasi kokoonpanoa ja kenttäryhmitystä, ja siirtyi muuan muassa viiden alakertaan. Toimivatko muutokset ja kuinka Suomi ylipäätään onnistui taktisesti ja pelillisesti Italiaa vastaan?
Suomi teki sen, mitä odotettiinkin, eli maksimoi omaa potentiaaliaan 90 minuutin ajan. On ymmärrettävä, että tasoero Italian ja Suomen välillä nyt vain sattuu olemaan aivan massiivinen. Puolustustaistelua odotettiin ja sellainen siitä tuli. Italialla oli lähemmäs 30 laukausta, Suomella kourallinen. Italialla oli ensimmäisellä jaksolla 3-4 huippupaikkaa tehdä maali, mutta eivät osuneet onneksi. Toisella jaksolla heillä oli saman verran maalipaikkoja. Suomen pallollinen peli oli positiivisissa tilanteenvaihdoissa hakusessa, eikä pallonhallinta sujunut Italian kovan prässin alla.
Suomi kohtasi nyt hyvin organisoidun joukkueen. Italian toiminta esimerkiksi hyökkäyskolmanneksen negatiivisissa tilanteenvaihdoissa oli huikeaa verrattuna Suomen vastaavan alueen positiivisiin tilanteenvaihtoihin. Ja niin edes päin – jokaisessa pelin vaiheessa Suomi kohtasi nyt parempansa.
Suomen verkkoon tehtiin nyt kaksi maalia ja Italialla oli 2-3 muuta laatupaikkaa. Miten analysoisit näiden maalien ja tilanteiden anatomian? Mitä ne kertoivat Suomen kehutusta puolustuspelaamisesta?
Ensimmäisessä maalissa nähtiin Italian rakentelun perusmallia. Heillä oli kolme pelaajaa Suomen ensimmäistä linjaa vastaan, kun oikealla laitapuolustaja pelasi sisäkaistalla ja vasemmalla laitapuolustaja nosti korkealle leveyteen. Italia houkutteli keskikaistan pallonhallinnalla Suomea ja pelasi sitten pallon linjojen väleihin tai leveyteen. Jos se pelasi pallon linjojen väleihin, niin löydettiin positiivisessa peliasennossa ollut kolmas pelaaja. Jos pallo meni leveyteen, he haastoivat ja keskittivät. Nyt valittiin oikealta keskitysmalli ja viimeisteltiin.
Toisen maalin kohdalla on vaikea itkeä sitä pilkkutuomiota. Italia pelasi pallon niin monesti laadukkaalla tavalla siihen kakkosmaalintekoalueelle, että oli selvää, että jollain kerralla ratkaisu syntyy. Harmittavasti tietysti veto kimposi Sauli Väisäsen käteen, mutta kyllä tuossa nähtiin aika ansaittu voittomaali.
Italia on kehittymässä aivan huippujoukkueeksi Roberto Mancinin alaisuudessa, jos peli kehittyy edelleen.
Nyt on saatu kaksi uutta mappia todistusaineistoa tästä Suomesta otteluissa Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Kun panet nämä ja aiemmat analyysimapit sarjataulukon päälle, niin kuinka lähellä me olemme EM-kisapaikkaa?
Tässä pitää nyt jännätä kahta asiaa. Sitä, että Suomi jatkaa tällaisella pelin tasolla lohkon loppuun asti ja sitä, ettei Bosnia ja Hertsegovina kiihdytä pistetahtiaan. Siellä erosi päävalmentaja Robert Prosinecki, ja jos he nyt palkkaisivat siihen valmentajan, joka osaa organisoida sen joukkueen pelaamisen edes kohtalaiselle tasolle, niin heillä on edelleen kaikki mahdollisuudet ohittaa Suomi. Bosnia ja Hertsegovina ja Kreikka ovat pelaajamateriaaliltaan Suomea parempia joukkueita, joten tähän tilanteeseen pääsemiseen on tarvittu paitsi Suomen poikkeuksellisen korkean tason suorittamista, myös kilpailijoiden alennustilaa. Toivotaan tietysti, että Bosnia ja Hertsegovina jatkaisi alennustilaansa. Jos niin käy, niin Suomella on hyvät mahdollisuudet kisapaikkaan.
Suomi on nyt paukuttanut lohkossa kahden pisteen ottelukeskiarvolla. Sanotaan, että Suomen vauhti tippuisi ja se vetäisi lopuista peleistä täysin realistiset kuusi pistettä. Viimeisen neljän pelin pistetahti olisi siis vain 1,5 pistettä per peli. Suomella olisi silloin kasassa 18 pistettä, eli 1,8 pistettä per peli. Kyllä sen pitää riittää kisapaikkaan.

Tilaa Elmo tästä superedulliseen hintaan 4 kk 35 e!

Eikä tässä kaikki: voit tutustua 2-vuotisynttäreidemme kunniaksi elokuun Elmoon ilmaiseksi klikkaamalla tästä!

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Hyvä taistelu ei riittänyt Italiaa vastaan – Huuhkajien EM-kisapaikkaa uhkaa yllättävä vaara"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×