Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Hurja aitakesä on vielä kesken – seuraavana herää Neziri

@ Tomi Natri / All Over Press

Reetta Hurske teki sen, mitä viime viikkojen perusteella saattoi ounastellakin. Alkukausi on ollut Annimari Korteen liki ällistyttävää näytöstä, mutta toisaalta, juuri Hurske on ollut hurjassa suomalaisessa aituriporukassa se, joka aivan viime viikkoina on selkeimmin heräillyt kohti uutta kehitysaskelta.

Hurskeen juoksussa alkaa olla muutakin ihastelemista kuin lähtö, alkukiihdytys ja kisan alkupuolisko. Loppu on tullut viime aikojen kisoissa koko ajan paremmin, mikä on vihjannut että kohta jysähtää.

Joensuun ennätysjuoksu oli jo melkoinen jysähdys, mutta ei sekään vielä ihan loppuun asti kontrollissa tullut. Kehitysvaraa on yhä. On todella mielenkiintoista nähdä mitä alkaa tapahtua, kun hän pääsee jatkossa hiomaan suoritustaan yhä kovempiin kansainvälisiin kisatilanteisiin.

Kun Korte ei saanut Kalevan kisojen finaaliin samanlaista starttia kuin on viime aikoina saanut ja kun vastatuuli syö eniten juuri hänen kaltaisensa juoksijan tykitystä, pääsivät kehitysaallossa oleva Hurske ja rasitusvammansa kontrolliin saanut Nooralotta Neziri ohi.

Neziri onkin eilisen kisan jälkeen erityisen mielenkiintoinen nimi.

Siinä missä Korte oli se juoksija, joka pääsi omalle huipputasolleen kesän alkupuoliskolle ja Hurske keskikesän kypsyessä, Nezirin huippukunto kypsyy vasta syksyksi. Koko kolmikolla on kyllä yhä eväitä parantaa kauden aikana nähtyä menoaan, mutta nimenomaan Neziri on nyt se juoksija, jolla huippukunnon terävin vaihe on odottanut puhkeamistaan.

Osin syynä on muutenkin kohti loppukautta ja MM-kisoja suunniteltu harjoittelu, osin se, että kantapäävamma on sotkenut harjoittelua juuri siinä vaiheessa, kun se rajuin suorituskyky pitäisi nostaa esiin.

Kalevan kisojen juoksu ei ollut vielä täydellinen. Mutta heräämisen merkkejä on ilmassa.

Ja vielä on kesää jäljellä. Paljonkin.

Osta elokuun Elmo diginä  tai tilaa Elmo 4 kk 35 euroa!

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Hurja aitakesä on vielä kesken – seuraavana herää Neziri"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×