Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

HJK:n kapteenin siirrossa Moldovaan on optinen harha – Dahlström siirtyi eri kokoluokan seuraan

Sebastian Dahlströmin ura jatkuu Moldovassa. @. Matti Raivio / All Over Press
HJK:n kapteenin Sebastian Dahlströmin siirtyminen moldovalaiseen Sheriff Tiraspoliin on nostattanut Suomessa tutun reaktion. Kriittisimmät jalkapallofanit ovat kyseenalaistaneet koko siirron. Todellisuudessa siirto Sheriffiin on kuitenkin Dahlströmille iso ja oikea askel eteenpäin urallaan, sillä Sheriff on täysin eri kokoluokan seura kuin HJK, mitä kaikki eivät Suomessa näe tai halua nähdä.
“HJK:n kannalta pelottavaa on Sheriffin ja monen vastaavan seuran resurssit, puitteet, tavoitetaso, kunnianhimo, siitä kumpuava mentaliteetti ja tietynlainen härskiyskin. Asioita tehdään. Diktatuurimaisella suoraviivaisuudella, konsensusajattelu unohtaen. Transfermarkt-sivuston mukaan Sheriffin pelaajaryhmän markkina-arvo on (elokuussa 2018) 11,78 miljoonaa euroa, kun HJK:lla se on 4,08 miljoonaa. Yli puolet Sheriffin pelaajista on Moldovan ulkopuolelta. Mukana on paljon pelaajilta Balkanilta ja Brasiliasta”, kirjoitti Topias Kauhala Elmossa elokuussa 2018.
“Tiraspol ei ole tavanomaisin asuinpaikka Euroopassa, mutta pelaajat ovat tulleet Sheriffiin päästääkseen eteenpäin tai koska seura on hyvä työpaikka tietyn tasoiselle ammattilaiselle. Ei välttämättä kiva kahvittelu- ja hengailumesta harjoitusten jälkeen, mutta tehokas ympäristö operoida jalkapalloammattilaisena. Kova vaatimustaso ja seuran kunnianhimo tuovat jo paljon, luovat merkityssuhteita ja arjen työskentelykulttuuria, ja merkittävä budjetti takaa jo suhteellisen laadukkaan pelaajien tason”, Kauhala jatkoi.
Lue koko artikkeli ja samalla koko Elmo 34/2018 ilmaiseksi tästä.Julkaisemme vuodenvaihteen jälkeen Elmon maksullisen digipalvelun, josta löytyvät muuan muassa kaikki Elmot, uudet ja vanhat. Lisäksi maksumuurin takana julkaistaan kokonaan uusia, varta vasten digipalveluun tehtyjä laajoja artikkeleita ja analyysejä, joita ei löydy painetusta Elmosta. Digipalvelu kuuluu automaattisesti kaikkiin Elmon tilauksiin – ja tilaajat saavat ilmaiseksi koko digisisällön, niin maksullisen kuin kaikille avoimen sisällön.
Elmosta nro 34/2018 löytyy Sheriffi-jutun (sivut 16-19) lisäksi muuan muassa:
+ Analyysi Maurizio Sarrista
+ Juttu viheltävistä veljeksistä, Kosti ja Immo Rautiaisesta
+ Onko Jorma Kemppainen syyllinen vai syntipukki?
+ Sotkamon Jymy isojen ratkaisujen edessä

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "HJK:n kapteenin siirrossa Moldovaan on optinen harha – Dahlström siirtyi eri kokoluokan seuraan"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×