Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Chelsean kriisi syvenee – Hazardin myynti vain jäävuoren huippu

Eden Hazardin juhlat Chelseassa on juhlittu. Onko myös Chelsean? @ All Over Press

Tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan tästä!

Chelsea on ajautumassa 2000-luvun pahimpaan kriisiinsä. Real Madrid vahvisti perjantaina virallisesti hakkineensa Chelsean ylivoimaisesti parhaan ja tärkeimmän pelaajan, Eden Hazardin. Siirtosummaksi arvioidaan 100 miljoonaa euroa, jonka päälle tulee vielä erilaisia menestykseen sidottuja bonuksia.

Hazardin siirto on pelillisesti valtava menestys, mutta belgialaisen lähtö on vain jäävuoren huippu Chelsean kriisissä. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin Cas ilmoitti Hazardin siirron kanssa samana päivänä, että Chelsea on tehnyt valituksen Fifan päätökseen kieltää sitä ostamasta uusia pelaajia kahden seuraavan siirtoikkunan aikana. Ongelmana Chelsean kannalta se, ettei Cas pysty sanomaan, milloin se tekee asiassa ratkaisun. Chelsea ei ollut anonut päätökselle toimeenpanokieltoa, minkä vuoksi se ei voi ostaa valitusprosessin aikana uusia pelaajia. Vaarana, että vaikka päätös olisi Chelsean kannalta positiivinen, ratkaisu ei ehdi tulla ennen elokuun 8. päivää, jolloin Valioliigan siirtoikkun sulkeutuu. Näin tämän kesän siirtoikkuna saattaa olla menetetty joka tapauksessa. Jos valitus ei mene läpi, silloin Chelsea ei voi ostaa uusia pelaajia myöskään tammikuussa.

Siirtokiellon kriittisyyttä lisää se, että Chelseaa vasta yhden kauden luotsannut Maurizio Sarri on ilmoittanut haluavansa palata Italiaan. Häntä pidetään vahvana ehdokkaana Juventuksen uudeksi manageriksi. Uuden managerin palkkaaminen on aina riski – ja on hyvä kysymys, miten kovan managerin Chelsea saisi Sarrin seuraajaksi, jos uusi manageri ei voi ostaa uusia pelaajia ja hän joutuisi tulemaan toimeen ilman Hazardia.

Tästä päästäänkin isoon kuvaan ja sen näkymään. Chelsea oli 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä Valioliigan rikkain seura, joka sai mällätä Roman Abramovitsin rahoilla mielensä mukaan. Venäjän vastaiset pakoittaa ovat ajaneet venäläisoligarkin kuitenkin sellaiseen nurkkaan, että hän joutui laittamaan Chelsean uuden stadionhankkeen jäihin. Kaiken lisäksi brittihallitus ei uusinut hänen oleskelulupaansa, joten Abramovits ei voinut päättyneellä kaudella käydä Chelsean kotiottelussa. Hän luopui jopa omasta luksusaitiosta ja sen hulppeista tarjoiluista, joiden seurauksena Chelsea menetti arviolta yli kaksi miljoonaa euroa.

Chelsean varsinainen ongelma on se, että kun Abramovits on joutunut kiristämään kukkaronsa nyörejä, Chelseasta on tullut seura, joka joutuu elämään sillä mitä se ansaitsee. Se teki toki viime tilikaudella pitkälti pelaajasiirtojen ansiosta lähes 140 miljoonaa euroa voittoa, mutta juuri se kertoo ongelman ytimen: Chelsea ei ole enää se seura, joka ostaa maailman parhaita pelaajia, vaan siitä on tullut seura, joka myy maailman parhaita pelaajia. Hazard halusi toki uuden haasteen uralleen, mutta jos Abramovits ja Chelsea olisivat olleet voimissaan, olisiko se oikeasti päästänyt Hazardin lähtemään – varsinkin, kun sillä on niskassaan Fifan päätös, ettei se voi ostaa uusia pelaajia kahteen siirtoikkunaan.

Ei Chelsea minnekään katoa – ei edes siinä tapauksessa, että Abramovits myisi seuran. Mutta kysymys kuuluu, missä sarjassa Chelsea oikeasti painii tulevina vuosina? Painiiko se samassa sarjassa Manchester Cityn, PSG:n, Real Madridin, Barcelonan ja Bayern Münchenin kanssa vai onko siitä tullut jo yhtä painoluokkaan pienemmän tason seura?

Tämän hetkisessä näkymässä vastausta ei tarvitse miettiä. Chelsean suurimmat suuruuden päivät ovat takanapäin. Ainakin toistaiseksi.

Äänestä kauden suomalainen jääkiekkoilija 2018-2019 tästä!

 

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Chelsean kriisi syvenee – Hazardin myynti vain jäävuoren huippu"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×