Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

Arvio: Lehkosuo ja Sarajärvi tekevät HJK:sta viekkaamman joukkueen

@ Juha Tamminen

JK julkisti keskiviikkona Mika Lehkosuon vuoden mittaisen jatkosopimuksen sekä hänen uuden apuvalmentajansa, Jani Sarajärven. Ratkaisu on monilta osin vähintäänkin mielenkiintoinen. Monet odottivat HJK:n ja Lehkosuon tien erkanevan, ja että nyt olisi ollut uusien tuulien aika molemmilla osapuolilla. HJK myönsikin pohtineensa päävalmentajakysymystä tarkasti ja kartoittaneensa muitakin vaihtoehtoja.

Mutta, se, että seura päätyi Lehkosuohon, kertoo paljon Lehkosuosta. HJK näkee Lehkosuon äärimmäisen osaavana valmentaja, jolla on varaa vielä kehittyäkin. Muuten HJK ei lähtisi Lehkosuon kanssa jatkamaan. Vaikka HJK on Lehkosuon viimeisinä vuosina jäänyt ilman urotekoja eurokentillä, ovat ylivoimaisesti voitetut Suomen mestaruudet olleet osoitus Lehkosuon tietyn tason osaamisesta.

Oman mausteensa soppaan tuo uusi apuvalmentaja, Jani Sarajärvi. Sarajärvi on reipas ja pedanttinen valmentaja, joka varmasti haluaa jossain vaiheessa päävalmentajavastuuseen merkittävässä seurassa. Sarajärven uran kannalta on mielenkiintoista pohtia, olisiko apuvalmentajapestejä pitänyt hakea rohkeasti ulkomailta vai riittääkö HJK haasteeksi?

HJK:n kannalta on mielenkiintoista nöhdä, mitä Sarajärvi tuo edustusjoukkueen toimintaan. Ainakin hän tuo laaja-alaista intohimoa ja tutkivaa otetta pelin ja pelaajien kehittämiseen. Hän tuo myös harjoituskentälle oman persoonansa, joka ainakin lähtökohtaisesti osuu Lehkosuon persoonan kanssa hyvin yhteen. Sarajärvi tuo myös varmasti pieniä uusia vivahteita Lehkosuon pelimalliin, jossa oli viimeisen kahden vuoden aikana Jose Riveiron tuomia vivahteita. Mitä Sarajärven tuomat vivahteet loppupeleissä ovat, sitä voidaan pohtia Elmo-lehden sivuilla tammikuussa, kun Cup-ottelut uuden kauden osalta alkavat.

Heitetään kuitenkin nyt jo sellainen arvio, että Sarajärven ja Lehkosuon yhteistyön myötä HJK:ssa tapahtuu pieni ja tasainen tason nousu. Perustan arvioni siihen, että Sarajärvi tuo jo ihan pelijärjestelmällisesti uusia ajatuksia HJK:n valmennusjohdon palaveripöydälle. Ensi kaudella saatetaan nähdä pelijärjestelmiä ja ottelusuunnitelmia ajatellen viekkaampi HJK, kuin koskaan aikaisemmin. Se olisi tervetullutta etenkin europeleissä.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Arvio: Lehkosuo ja Sarajärvi tekevät HJK:sta viekkaamman joukkueen"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×