Tutustu näköislehteen ilmaiseksi
Elmo-lehden verkkosivut jatkossa osoitteessa: www.elmomedia.fi

7-ottelijoiden superpäivässä piilee hurja viesti – tämä oli vasta alkua

Maria Huntington otteli itsensä Lappeenrannassa Dohan MM-koneeseen. @ Mikko Lieri / All Over Press

Naisten 7-ottelijat järjestivät Kalevan kisoissa hurjan näytöksen. Kaksi ottelijaa päätyi yli 6000 pisteen, neljä parasta yli 5900 pisteen.

Siinä missä viime ajat on hehkutettu suomalaista aitajuoksuilmiötä, alkaa hiljalleen olla aika herätä siihenkin, mitä ottelijoiden lajiryhmässä on tapahtumassa. Neljä huippulahjakkuutta, joita kaikkia yhdistää sama asia: ura on vasta alkutaipaleellaan, kehitysvaraa on vielä reilusti jäljellä.

Suomenmestari Maria Huntington täräytti itsensä yli 6300 pisteen, Dohan MM-koneeseen ja asemiin, joista Satu Ruotsalaisen SE-tulos on luonteva seuraava tavoite. Kisan kakkonen Miia Sillman paukutti jo universiadien voittosarjassaan yli 6200 pinnan lukemat, joilla voi hyvinkin irrota Dohan paikka rankingin kautta. Kalevan kisoissa hän rymisteli lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen yli 6000 pisteen.

Eivätkä Heikkisen sisarukset Hertta ja Juttakaan kaukana 6000 pinnan ja arvokisareissujen tasolle nousua enää ole.

Osta elokuun Elmo diginä  tai tilaa Elmo 4 kk 35 euroa!

Mutta mitä pitäisi ajatella päivän voittajasta, Maria Huntingtonista?

Kaikesta tämän ottelun loistosta huolimatta, Huntingtonin kohdalla pitää nyt nähdä potentiaali. Hän on yhä ottelijana vasta raakile, kaikissa lajeissa on yhä kehitysvaraa.

Hänen vahvuutensa ovat pituudessa, aidoissa ja korkeudessa, mutta loppujen lopuksi niissäkin on vielä hänen raameillaan ja perusvalmiuksillaan mahdollista tehdä paljonkin kehitystä. Lähivuosina on mahdollista juosta aidat reilusti alle 13 sekunnin, hypätä korkeutta reilusti yli 190 ja täräyttää pituutta 680 tuolle puolelle.

Puhutaan siis todellisen huippuottelijan lukemista.

Vaikka Lappeenrannassa tuli nyt hurjia lajiennätyksiä, pitää muistaa miten koleissa oloissa nyt urheiltiin – siksi näiden vahvojen lajien ennätyksissä on tehtävissä kehitystä nopeastikin. Dohan MM-ottelu odottaa tässä mielessä todella sopivan matkan päässä.

Huntingtonin haaste on keihäänheitto, jossa hän meni tänään kovasti eteenpäin. Tämä laji vaatii jatkossa huomiota ja työtä, mutta on nostettavissa tasolle, joka ei pilaa kokonaisuutta. Tiettyä suoritusvarmuutta olisi hyvä saada, mutta se, että keppi lentää edes hetkittäin, on kuitenkin kannustava merkki.

Vastaavasti 200 metriä ja etenkin 800 metriä ovat lajeja, joihin hänellä on kapasiteettia, mutta joita hän ei vielä ole aivan oppinut juoksemaan. Tai ehkä hän tänään oppi jotakin 800 metrin juoksemisesta. Kalevan kisoissa nähtiin ensimmäinen kerta, jolloin hän heittäytyi 800 metrin kisaan kuten siihen pitääkin heittäytyä. Kun seurauksena oli onnistuminen, saattoi tämän päivän kisan seurauksena aueta tärkeä henkinen lukko, jonka seurauksena myös 800 metrin ennätys saadaan hiljalleen huipputulosten tasolle.

Eli, mitä pitää ajatella Huntingtonissa?

Asia on päivänselvä. Kaikki mitä tähän asti on nähty on pelkkää alkusoittoa.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "7-ottelijoiden superpäivässä piilee hurja viesti – tämä oli vasta alkua"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*


TILAA ELMO TÄSTÄ ×